Ga naar inhoud

damnsharp

Lid
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door damnsharp

  1. iets permanents op die manier bouwen is niet toegestaan, we hebben het wel over nederland he.

     

    dus duitsland zou dan ideaal zijn, ga er wel een mooie shelter bouwen maar dat zie je hier vanzelf:) maar de earthbags van @Heksenboot zijn prachtig bouwmateriaal.

     

    @MyronPrps, kan je al wat van de sluier oplichten wat je gaat maken?

     

    En @Heksenboot, ik ga kijken naar die earthbag! Wie weet.

  2. @MyronPrps ik volg je berichten met volle teugen zo gezegd want ben zelf ook naar stukje grond aan het kijken en overwegen. Heb iets in Duitsland op het oog, rond 2 uur van mij vandaan.

    Vraag, ga je iets als "tijdelijke" huisvesting doen? Ik dacht zelf aan een Yurt maar als je die niet elke dag stookt dan krijg je snel met vocht te maken. Een blokhut kan in Duitsland wel, niet in NL meen ik.

    Ben benieuwd naar jouw plannen.

  3. @Keyser Suze wat jij zegt daar ben ik het helemaal mee eens. Ik snapte 1e aflevering ook helemaal niet dat hij zomaar ongekookt water ging drinken en waarom hij nou zo graag die hut uit wilde gaan. Hij had het over inregenen maar daar had hij ook wat aan kunnen doen? Was toch mooie plek? Maar... ik heb wel de 3 afleveringen gezien zonder ondertitels dus misschien dat ik wat miste ;)

    En jammer dat het er maar 3 zijn want zeker de laatste aflevering gaan ze er snel doorheen en die aflevering had wel in een paar opgedeeld kunnen worden. Het wordt teveel afgeraffeld. Wel doet hij wat leuke dingen (vis lokken, eten onder de grond) want ik vroeg me al af wat hij met dat beest ging doen.

    Desondanks leuk om gezien te hebben.

  4. @Raycoupe, ik snap het! Mooie citaten. Ik heb paar jaar geen tv gekeken wat toen heel goed beviel. Uiteindelijk, mede door gezondheid van mijn vrouw want die lag 's avonds al vroeg op de bank en tv kijken is makkelijk, gingen we weer meer tv kijken. Nu zijn wij het weer aan het minderen. Ik ben meer dingen aan het doen zoals kippen houden, moestuin opzetten waar ik mee ga beginnen, elke avond een uur sporten, kortom meer bezig met preppen dan met tv kijken en dat bevalt goed. Alleen internet (komt ook door mijn werk) laat ik niet los. Maar voordeel daarvan is dat je veel gerichter bezig bent.

  5. Er komt een nieuwe survival serie op woensdag 3 april om 21:00 uur op... natuurlijk Discovery Channel.

    Stukje tekst:

    "Een survivalexpeditie in zijn meest rauwe en pure vorm. Dat is wat Ed Stafford voor ogen heeft als hij zich laat droppen op een verlaten eiland in de Stille Oceaan. Zonder hulpmiddelen, zonder mes en zelfs zonder kleren. "

    Linkje komt hier.

     

    Heb er natuurlijk zin in :)

    • Leuk 1
  6. Wat ben ik op dit soort momenten blij dat ik in mijn personenauto een standkachel heb. Ik zou het iedereen aanraden. En een zo zuinig mogelijke auto (heb je niets aan in de file) om bij SHTF zo ver mogelijk weg te kunnen rijden naar bijv. een BOL. Jaren geleden hoorde ik al van een Canadees over kaarsen in je auto leggen. Grappig, wist niet dat het ook bij NG op tv was geweest. Heb ook altijd zoals @caroline al schreef in de auto liggen. Zoveel mogelijk in een rugzakje gepropt ;)

  7. @joost5, dank je! Goh, creatine voor het sporten? Ik kan het eens proberen. Merk wel na het sporten dat ik kapot ben en dan na drinken druivensap oid met creatine ik me meteen beter voel. @chulodogo, jij schreef dat je soms onrustig van spirulina werd. Ik heb het idee van duizeligheid. Nu heb ik ook gehoord dat je het gebruik moet opbouwen wat ik niet doe. Wat was jouw ervaring daarmee? Ik slik 's ochtends stuk of 5 pilletjes.

  8. Nou, de 1e week dat ik zo intensief aan sport deed sliep ik heel slecht en voelde me niet goed. Toen ben ik na sporten creatine gaan nemen en whey proteïne shake en dat beide doet wonderen. En ik eet 5x per dag en de zwaarste maaltijd 's middags.

    Hoort niet helemaal bij preppen maar toch ook weer wel, we moeten allemaal zo fit mogelijk zijn lijkt mij straks ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...