Ga naar inhoud

PRVI

Lid
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PRVI

  1. Het is gewoon jammer dat helemaal niemand wil zien hoe belangrijk de minnetjes zijn.

    Ok plusjes zijn leuk en worden zonder morren geaccepteerd door iedereen,ik heb tenminste hier nog niemand gezien die reageerd van ""nou nou wie geeft me nou weer een plusje""

    Terwijl als er een minnetje uitgedeelt wordt het hek van de dam is, maar er is niemand die ook maar denkt, waarom is dat minnetje,er wordt niet gedacht van oj ik ben of topic en oj dit is niet de chat.

    Maar nee dan begint het feest pas goed,joho ik heb een minnetje,oja jo waarom dan,nou dat weet ik ook niet hoor,laat maar joh het zal wel een mintrol zijn.

    • Leuk 1
  2. Het minuscule vonkje dat de staaf produceert is al uit als het de staaf verlaten heeft. Je zou die firestarter bij wijze van spreken compleet in een tondel moeten gebruiken.

    Had er 3 gekocht voor backupbackup en toch maar eens eentje uit de verpakking gehaald en getest. Straks ga ik ze terugbrengen en er wat anders voor halen.

     

    IK heb zelfs die van de Action 2,95 euro en geen problemen ermee,wel gelijk de schraper weggegooid, het gaat stukken beter met de rug van een mes bv Opinel

  3. Briljante video op zerohedge van een Canadese parlementariër die in zeven minuten een geweldig pleidooi afsteekt. Het vergt wel wat van je vermogen het Engels te beheersen, maar wat een speech zeg.... http://www.zerohedge.com/news/2012-12-26/canadian-summarizes-americas-collapse-everyone-takes-nobody-makes-money-free-and-mon

     

    Hij schetst hoe de inkomsten van de Chinezen die massaal Amerikaanse obligaties in de staat hebben gekocht lachend van de rente op de staats papieren hun wapen programma kunnen betalen. Als ik Obama was, liet ik de dollar klappen....

     

    En hij vertelt verder hoe Amerika en Europa in de shit zijn gekomen en waar zijn land niet naartoe moet. Voor de mensen die zich niet interesseren voor macro ontwikkelingen: piss off, er zijn zat mensen hier die dit wel waarderen dus mocht je een min uit willen delen, wees dan zo goed even je naam te posten, dan gaat je kop er af.

    Kom maar op;)

    • Leuk 1
  4. @Achilles: Een simpel, inklapbaar zakmes, zonder lock mechanisme (is weer verboden) en vooral geen zwitsers zakmes met 80 functies.

     

    Ik zelf heb al meer dan twintig jaar iets dergelijks en gebruik die verreweg het meest. Lemmet van mij is 9cm (ws vroeger een paar mm langer, maar ja slijpen he), totale lengte 21,5cm

    Mooiste is Chroom Molybdeen staal, is lekker hard, maar wel duurder. Ik zelf hou van een stevig handvat, niet van die hele platte grepen, die liggen niet lekker in de had.

     

    Vroeger ook opinel gehad, maar die roestte, vergt dus onderhoud, voor de rest een fijn mes en niet te duur: http://www.sportxl.nl/merk/opinel/opinel-no-08-carbon-staal-zakmes-lemmet-8-5-cm

     

    Hoi ray sorry maar weer even een corectie.,vouwmessen met een lock zijn gewoon toegestaan,vouwmessen mogen maa1snijkant hebben,niet groter zijn als 28cm in gesloten toestand en een open assist is toegelaten

  5. @Achilles: Rambo waardig, dat ding, maar realiseer je wel, je kunt hem nooit buiten gebruiken, hij is langer dan toegestaan.

    Wil je er mee in de praktijk oefenen, dan zou ik voor een legaal model gaan. Bovendien heb je zo'n joekel niet vaak nodig, wel handig om een boompje te kappen!

     

    Hallo aan de lengte van een vast mes zijn geen restricties gesteld in de WWM alleen het dragen wordt benoemd.

    Tevens de leeftijd waarop het voorhanden hebben wordt benoemd

  6. @PRVI: Dat is iets te kort door de bocht. Een luchtbuks mag je gewoon hebben, ermee in je eigen tuin schieten maar niet op openbaar terrein. Geldt ook voor bijvoorbeeld een pijl en boog, alleen de broadheads (jachtpunten) zijn wel verboden. En voor de katapult geldt ook dat je ze wel mag bezitten maar niet in het openbaar mag gebruiken.....

     

    Een en ander heeft te maken met de verschillende categorien waarin het 'wapen' is geplaatst.

     

    Kort door de bocht of niet een katapult is een cat.1 wapen dus altijd verboden voor bezitten voorhanden hebben

    zie aub de betreffende wetgeving wat dit betreft

  7. Een katapult is een verboden wapen in NL, als je er mee in je achtertuin oefent en je buren bellen de politie, dan ben je de sigaar!

     

    Mensen die in Thailand zo'n houten kinderspeelgoed katapult kopen, staat een boete van 600 euro te wachten op schiphol.

    In nederland doe ze zelfs moeilijk over die katapulten voor visvoer: http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/1426/strafzaak_katapult.html

     

    Hallo de boete is nooit hoger als €220,- is ook best veel maar is het max. bedrag

    Visvoer katapults zijn gewoon zonder enige problemen te koop (alleen al om het feit hoe de bouw en kracht van deze dingen is) en zo n strafzaak gaat nooit iets worden,tenzij de eigenaar met zo n ding in een winkelcentrum of zo aangehouden wordt

  8. @Dick Berts: Je hebt gelijk, het staat er inderdaad zo. Daar had iets achter gemoeten als :volgens mij of iets van die strekking. Excuus!

     

    Daarnaast ben ik niet met je eens dat een voorraad aanleggen hamsteren is. De wet zegt immers: ingeval buitengewone omstandigheden dit noodzakelijk maken kan bij koninklijk besluit.... Dus ook alleen als dit ingeval van buitengewone omstandigheden gebeurt is er sprake van een (strafbaar) hamsteren. In dat geval pleit het er juist voor dit soort vragen te stellen, het neemt immers de onduidelijkheid weg. Verder heb ik geen bezwaar tegen stekelige reacties, zolang het maar fair en correct blijft :-)

    @PRVI: Nee dat heb je verkeerd. Een katapult is een verboden wapen. Je mag hem niet in het openbaar in je bezit hebben, zelfs niet meer om er aas mee naar je dobber te gooien :-) Maar op eigen terrein mag het wel.

     

    Jammer maar dat zie of lees je niet goed

    wat er hier ook verboden is in NL kun je wel in het nette een discussie over hebben.

    Even puntje van aandacht als een wapen verboden is zoals de katapult hier in NL ,mag je hem dus niet in je bezit hebben en ook niet op eigen terrein.

  9. Wat is het probleem zolang het bij vraagstelling blijft?

    Ook de antwoorden kunnen aangeven wat en hoe het mogelijk is.

    Als je met een katapult die je overal behalve in NL kunt kopen en je toont aan dat je met dat ding op 25mtr een volle petfles kunt doorboren met een gladde kiezelsteen is daar niks mis mee volgens mij.

    En het opslaan van je noodvoorraad zal niemand je op dit moment in de weg leggen

     

    even stukje of topic vanaf 13 jan. 2013 mogen ook softair wapens (de bekende BBguns) in NL verkocht worden.

    de regel geving word nog bekent gemaakt maar voor combat training is dit een hele mooie sport

  10. Ik was vandaag bij anwb daar is de life straw 1 plus 1 gratis, maar ik las op het pakje dat deze alleen gebruikt kan worden voor op de camping en in het buitenlamp cq kraanwater? Hoe zit dat nu , kan je er dan wel uit een rivier drinken?

     

     

    ok maar lees je eigen post eens goed

    lees dan de mijne

     

    sorry zag je aanpassing pas net

    met verzieken bedoel ik reacties die de schijn hebben tegen de actie van preppers in te gaan

    maar bedankt voor je reactie,is begrepen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...