Ga naar inhoud

Simmetje13

Lid
  • Items

    89
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Simmetje13

  1. Ben vandaag aan het testen of je kunt wecken in een gewone grote pan met doeken (handdoek in stukken geknipt, voor bodem en om de potten), als alternatief en je niet anders kan, ben benieuwt of dat gaat lukken. 2 Ananassen.

     

    Goed gelukt, heeft me een grote ikea pan (29,95) en een handoek gekost (1,99). Dus goedkoop en het werkt. Snelkookpan ga ik niet aanschaffen voor nood.

     

    http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101160/ de pan

  2. Zo heb ik het de afgelopen strenge winter gedaan. Lijkt op bovenstaande, maar dan met 2 pitten en zwart.

    Ja hout kan ook, maar je moet het wel kleiner maken dan de standaard houtblokken.

    Wat had ik het naar mijn zin, met mijn hakbijl in de huiskamer. :D

     

    Hehe, midden in de verbouwing he? Dus huiskamer nog niet af.

     

    ;)

     

     

    Koken gaat perfect met die pitten met ringen. Daar past heel goed een wok/wadjan in. Oventje erbij voor de pizza's en zo.

     

    O, en even een waarschuwing vooraf en in het algemeen:

     

    Ruw hout in een afkortzaag kleiner maken is gevaarlijker dan je denkt. De zaag kan vastslaan.

    Dat gebeurde bij mij en het hout sloeg het topje van mijn linker wijsvinger eraf.

    Klein stukje, maar toch gevoelszenuwen beschadigt en pijnzenuw bloot.

    Nou net een keer vergeten handschoenen aan te doen.....

    Hij geneest toch steeds weer een beetje, maar het was niet leuk.

     

    :)

     

    Oh jeetje, beterschap nog.. :(

     

    Thx voor je advies igg, heb een leuke op het oog.. :) Lijkt me zelfs leuker zo alternatief te gaan koken.

  3. Wat een lieferd!! Onze hond eet wel eens met ons mee, onze dierenarts vertelde ons dat honden vroeger altijd met de pot mee aten en daarom ook geen overgwicht hadden vroeger (wij hebben ook 2 labjes gehad, die je tegenwoordig ziet hebben altijd overgewicht. Dat komt door het voer van tegenwoordig). Misschien een idee om haar te laten wennen zo nu en dan met de pot mee te eten? Dan kan ze in nood met je mee eten en als je vlees hebt voor haar hebt is het een traktatie in nood. Voor onze Husky hebben we wel een paar zakken op voorraad, dat rouleerd mee. Maar ze zal met ons mee moeten eten dan. Zetmeel is ook slecht voor honden, dus liever geen aardappels, rijst is een goede optie. Zeker geen!! chocolade, dat kan met een te grote hoeveelheid dodelijk zijn voor het beestje.

  4. Onze husky blijft bij ons bij bugging in of out, geen haar op mijn hoofd die eraandenkt het beestje aan haar lot over te laten. Onze kat?? Die zal moeilijk bij ons te houden zijn, ze jaagt veel hier en brengt veel mee tot konijnen toe, dus die red zich wel.

     

    Wel willen we kippen en konijnen van de zomer erbij nemen (in de hoop dat ze veilig zijn voor onze kat), voor de moestuin, kippen halen ongedierte weg en dan evt voor een nood situatie.

  5. Ook al ben ik Indo-bloederig, ik mijd de zon wel.

    Af en toe een beetje in de volle zon. Opbouwen. Creme gebruik ik nooit. Stinkt. Chemisch.

    T-shirt en schaduw, voor alle mensen aan te bevelen, ivm UV-straling.

     

    Na veel gelezen te hebben hoop ik toch wel dat onze zonnebrand plantaardig is, ik begin nu te aan veel dingen te twijfelen, wij hebben alles van Yves Roger, plantaardig en niet op dieren getest. Het is trouwens factor 30 en niet 50 zoals ik melde, sorry.

     

    Voor de kids heb ik het graag bij me, zelf verbranden we ook niet snel. Het is meer voor het geval dat.

  6. Neus en zintuigen, voor de jaren '80 was dat er nog niet en moesten we het ook met de neus en zintuigen doen. We gebruiken wel eens producten over datum, maar een paar maanden is eigelijk het uiterste. Met 6 personen gaat alles vrij snel op. Weggooien alleen weg als we het echt niet vertrouwen.

     

    Gebruik je gezond verstand. Kijk, ruik, proef en als het niet lekker is, gooi het weg. Je hoeft niet fobisch te worden, toch?

  7. Lekker!! Ziet er goed uit!!

     

    Zelf vertrouw ik deze potten niet echt, goedkope weckpotten: oude hak potten (niet die 1-2-3 deksels) en via marktplaats kun je ook goede weckpotten vinden. Mijn potten staan altijd iets onder water (net boven de deksel) als ik weck. Heb je de pot zelf ook goed steriel gemaakt? Ziet er goed uit igg, ben benieuwt volgend jaar.

  8. Mijn kinderen hebben vanaf 3 maanden geprakt fruit met liga gehad en vanaf 4 langzaam ook warm eten opgebouwd alles flink prakken, vanaf 6 maanden ook vlees mee laten eten, dan eten ze snel met de pot mee. Tegenwoordig is er veel verandert met voeding, maar ik kan je vertellen al mijn 4 kinderen hebben dat overleeft. :D

     

    luiers zou ik voor wegwerp kiezen, kleine tip een potje sudo creme (een wondermiddeltje, niet homeopatisch) voor evt luieruitslag altijd fijn als je baby stil is als het nodig zou moeten zijn en niet blijft huilen van de pijn. Het veranderen van voeding kan voor luier uitslag zorgen.

  9. Ik doe veelal gratis boodschappen. Maar hoe dat precies werkt kan ik helaas niet aan iedereen vertellen. Ben ook niet echt erg enthousiast over de aanbiedingen hier, veeeeel te duur. Moet stiekem altijd een beetje lachen om mensen die aanbiedingen (van A-merken) kopen en dan denken erg voordelig/goedkoop uit te zijn en op hun centjes te letten. Ok, een zeer enkele keer zit er iets tussen wat écht voordelig is, maar 9 v.d. 10 keer is een C-merk nog steeds veel goedkoper en hoeft niet voor onder te doen. Maar ieder op zijn eigen manier, heb hier op het forum gelukkig ook al veel nuttige dingen gelezen die wel echt voordelig en uniek zijn (zoals de toko). Het andere topic voldoet dus prima.

     

    Wow.. Gratis bootschappen, dan hoop ik dat ik onder " niet iedereen" val en je mij een PM stuurt met je geheim.. :D

     

    Het klopt dat A merken duur zijn ook in de aanbieding. Andere merken smaken idd ook goed, ik vermaak me wel prima zo, door het op deze manier te doen. Maar ik ben het idd met je eens dat gratis bootschappen de beste optie is. Dus ben benieuwt...

     

    Heb net 4 Thermoleggings bij Big Bazar gekocht voor 2,49 per stuk.

  10. Misschien heb ik het over het hoofd gezien hoor? Maar kan dit niet vinden als topic.

     

    Wij hebben ook zonnenbrandcreme bij onze kit zitten. Nu is het nog koud, maar het kan erg warm worden in Nederland. Ik heb 2x factor 50 liggen. Zijn er meerdere die hier ook aan hebben gedacht? Als je het nodig hebt lijkt me beter dat je het hebt, want verbranden kan veel ellende veroorzaken. Laat staan dat het moet genezen in zo'n periode.

     

    Edit kan iemand de titel even aanpassen.. slaap nog half .. Zonnebrandcreme

  11. Alleen ons gezin, onze zoon woont een half uur hier vandaan en zal per direct hier komen als het zo mocht zijn. Ik merk dat mensen in een roes leven en liever jou vertellen dat je gek bent.We zijn een doorsnee gezin van de buitenkant, daar is deze buurt erg allert op. Onze mening en uitingen worden meteen afgedaan. Die zijn anders. Familie hebben we aan allebei de kanten niet, lang verhaal. Daar hoeven we dus geen rekening mee te houden. Alleen ons gezin.

     

    Het gaat me wel aan mijn hart dat erg weinig mensen hier stil bij staan en gewoon gaan wachten op hulp. Wij zullen igg zoveel mensen helpen als het nodig is. Maar ook wij vertrouwen niemand en vinden het erg moeilijk om te voorspellen of we tegen die tijd wel mensen kunnen helpen. Het probleem dat wij zien is dat mensen geen verantwoording meer voor zichzelf trekken en altijd wijzen naar anderen, hoe pakt dat uit dan, als je ineens wel verantwoordelijk bent voor je eigen problemen en daar niet op bent voorbereid? Tja kort gezegd zou ik willen dat er meerdere mensen hiervan op de hoogte zijn en ons dan weten te vinden. Samen sta je sterk.

  12. Mmmm, eigelijk nooit over nagedacht, simpelweg omdat ik anders denk over wat 21-12-2012 inhoud, en dus niet verwacht dat de wereld vergaat.

     

    Ik zou mijn man het bericht sturen dat ik op mijn enkel heb laten tatoeëren: Onvoorwaardelijke liefde, hij weet wat dat inhoud.

     

    Duhhh.. Hoe gevoelig.. :D

  13. Secondelijm hebben wij in de kit zitten, idd om snel dicht te plakken. Kwam mijn man mee. Maar moet nog wel het een en ander aanvullen zoals ik lees. Wij hebben allebei BHV dus veel ervaring is dat niet.

     

    Dethol gebruik ik al jaren in ons huishouden, vanwege huisdieren en kinderen. Dus dat blijft altijd houdbaar bij ons. Ik gebruik het om mee te dweilen hier, vlooien hebben er een hekel aan igg, trimsalons gebruiken dethol ook veel. Kan een reden zijn om dethol in huis te hebben als je geen kinderen hebt maar wel huisdieren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...