Ga naar inhoud

tnt1997

Lid
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tnt1997

  1. Ik wou iedereen er nog wel even op wijzen dat babys geen honing mogen hebben.

    Hier de verklaring van wiki

     

    Honing is een natuurlijk product dat besmet kan zijn met sporen van de bacterie Clostridium botulinum. Normaal gesproken kan deze bacterie geen kwaad, maar bij heel jonge kinderen kunnen de sporen van deze bacterie uitgroeien tot volwaardige Clostridium botulinum bacteriën. De stoffen die deze bacterie vervolgens aanmaakt in de darmen, zijn uiterst giftig en kunnen bij heel jonge kinderen leiden tot ernstige ziekteverschijnselen en infantiel botulisme veroorzaken.

     

    TnT

  2. Don't ask why I know, maar google eens op de term "guerilla wiet". Het idee hiervan is dat je kleine tuintjes wiet verstopt en alleen af en toe gaat kijken hoe het er mee gaat. Sommigen zijn heel inventief met watergeefsystemen en onkruidbestrijding. Denk dat je er voor een regulier tuintje ook wel het een en ander kan vinden. Ik heb er ook wel eens over gedacht om gewoon op een paar afgelegen plekken wat aardbeien en andere bessen neer te zetten. Er zijn zat plekken waar maar weinigm mensen komen en zo kun je je tuinoppervlak flink vergroten.

     

    Dan kan je nog beter zoeken op guerillia kweken maar dat terzijde :) ,normaal als je op volle grond kweekt heb je eigenlijks geen extra water nodig omdat de grond dit al genoeg voorradig heeft.

    Het is zelfs prettiger als het wat droog is want dan gaan de wortels dieper de grond in om water te zoeken,dit geeft meestal een betere opbrengst.

     

    TnT

  3. Hoi allemaal, ik heb een vraag.

     

    Stel je wilt een moestuin, maar je kan alleen in het weekend erheen. Kan dat?

     

    Mulchen is sowieso het plan. Werkt dat tegen een week onkruid?

     

    Sla en andijvie kunnen doorschieten.

    Welke gewassen kan je beter planten?

     

    Is er een methode voor automatisch water geven (niet elektrisch), die werkt?

    Bijvoorbeeld omgekeerde flessen zonder bodem, die je omgekeerd in de grond doet?

     

    Een moestuin hoort bij het Shelter Camping concept.

    Ik wil gaan werken met verhoogde bedden, volgestort met compost en mulchen met houtsnippers.

    Die houden vocht vast, dus dan hoef je minder water te geven.

    Onkruidzaden krijgen zo minder kans.

    Je kan ook op die manier van kweekgras afkomen. Dan leg je eerst een laag karton over het gras en daar gaat de compost overheen.

     

    @Riesie heeft net een post geplaatst, met mijn favoriete video's (toevallig...:)):

     

    http://preppers.nl/forum/threads/4120-Een-tuin-maar-wat-voor-tuin-en-wat-wil-je-Hier-wat-ideeen

     

     

     

    Alvast bedankt voor het meedenken. :)

     

     

    Je hebt een flessendruppelsysteem om langzaam water bij te geven.

     

    http://www.tuinbazar.nl/product.php?id=2443 ik gebruik het zelf voor mijn binnen planten als ik op vakantie ben.

     

    TnT

  4. ik heb de zaden eerst altijd in mini kasjes op laten komen

    Maar sinds ik deze heb http://www.seedo.nl/propagator-6450-kweekbak-verwarmd-59x39x24cm-%C3%82%E2%82%AC4995-p-1217.html wil ik niet anders meer

    Altijd een constante grondtemperatuur waardoor de wortels heel erg snel aanslaan, en een goed begin is het halve werk :)

    Zelfs als je hem zonder verwarming gebruikt blijft de temperatuur heel constant door de goede isolatie

     

    TnT

  5. @tnt1997: Ik hoef gelukkig maar 1 keer te spitten, daarna nooit weer. In andere moestuinen die op deze methode bestiert worden, zie je hoe in het voorjaar de grond echt omhoog komt en dus weer luchtig is. Dit komt door de diverse schimmels en gisten en alle beestjes die het werk doen.

     

     

    Je hoeft het idd maar 1 x te doen maar ik ga dan 1 x heen en 1 keer terug nu licht de grond dus eigenlijks weer het zelfde als dat je begon de rest van de jaren kan je gewoon na de winter de bovenste laag los woelen met bv een 3 tand

     

    TnT

  6. @Raycoupe darom schep ik het altijd 2 x om en krijg je de goede bacteriën weer op de goede plaats de 2de keer omscheppen gaat veel makkelijker omdat het al de eerste x losgespit is.

    Een andere manier om het in 1 x te doen is niet de gespite grond om te gooien maar de schep een halve slag te draaien,het nadeel hieraan vind ik dat de grond wel minder luchtig word.

     

     

    Voorderest heb vorige week ik nog de appel en perenbomen gesnoeid en kalk gestrooid.

     

    TnT

  7. Ik snap je idee compleet, je doelt hiermee op een soort van "Panic-room" concept right?

     

    Maar dat werkt perfect...in de film. Mensen die kwaad willen, maak je het juist nog spannender om jou van die zolder te krijgen. Richt dan een kamer in als panic-room, en voorzie die van verzwaard hang/sluitwerk (stalen plaat etc), GSM met sim (opgeladen voor buitencontact) Mogelijkheden tot afweer (ik zag het poederblusser systeem voorbij flitsen) en maak het zo dat je er ook nog uit kunt komen.

    Het: Dont burn all the bridges behind you" concept.

     

    Maar nogmaals, hoe meer je het afsluit, hoe meer de interesse is van de "boef" om zijn prijs uit het kastje te halen. Een goed alarm zoals @Jager al aangaf werkt meestal prima.

     

    Ik ga dit wekend even tekeningen maken over mijn idee ik moet alleen even uitvogelen hoe ik die hier kan plaatsen

     

    TnT

  8. Ik heb gelukkig een dikke betonvloer

     

    TnT

     

    voor kwaadwillenden in deze situatie zal een luik helpen . alleen zou ik een dwarsbalk als vergrendeling nemen . vergeet niet dat degene onder het luik op de trap staat en zo redelijk veel kracht kan zetten door simpel weg door zijn knieën te zakken en zijn schouders tegen het luik te zetten. in een shtf situatie zal iemand desnoods door de gipsplaten van plafond en houten vloer van zolder komen .
  9. Je luik zal tijdvertragend werken. Maar eventuele kwaadwillenden zullen erdoor getriggerd worden en koste wat kost er doorheen willen komen.

    In mijn inziens alleen een goed idee als je het gebruikt om daarna via een dakraam weg te vluchten.

     

    1 van de redenen is dat de laatste paar jaar zijn hier 3 gijzelingen voorgekomen bij huizen in ons dorp,tijdwinst is in dit geval dus altijd goed.

    via het dakraam zou ik altijd bij de buren kunnen komen en/of afwachten en 112 bellen.

     

    De 2de reden is dat hier op het moment heel erg veel word ingebroken.

     

    daarom heb ik bij alle deuren en ramen al extra veiligheidssloten aangebracht en een mooie ketting op de voordeur.

     

    TnT

  10. 3 cm is niet zoveel en je hang en sluitwerk zijn zwakke punten als ze zichtbaar zijn. Ipv schuiven zou ik 2 balken nemen die over de hele lengte of breedte gaan en in de muur verankeren. hoe is het met je dak? Die paar pannen en het meestal slechte hout wat eronder zit is ook al geen garantie voor veiligheid. Nog dakramen?

     

    Ik heb een goed dak met platen met schuim er tussen ik denk 12 cm dik met 1 dakraampje maar die is makkelijk af te schermen.

     

    De balken is idd een goed idee!

     

    TnT

  11. Volgens mij is een zolder nooit veilig (als ze weten dat je daar zit), je hebt wss geen ontsnappingsmogelijkheden en diegenen die onder jou leven hebben genoeg tijd om te wachten tot je het op geeft..

     

    Het licht natuurlijk aan de situatie en wat ze willen hebben maar zo kan je wel een confrontatie voorkomen of genoeg tijd winnen zodat je er hulp bij kan roepen.

     

     

    TnT

  12. Ik zat deze week op zolder op te ruimen en zo kwam ik op het idee om mijn trapgat van de vaste trap door middel van een plaat af te kunnen sluiten.

    Ik zit zelf te denken aan een 3 cm dikke plaat met aan het einde een scharnierpunt zodat ik de plaat met een contra gewicht open en dicht kan doen.

    Zo kan je wel makkelijk naar naar zolder komen,en als je dan de plaat laat zakken met 2 schuiven vast kan zetten.

     

    Zou dit veilig genoeg zijn om onwelwillende mensen tegen te houden en om mij en de vrouw en kinderen voor een redelijke tijd veilig te kunnen stellen ?

     

    TnT

  13. Misschien een open deur doodgooiertje, maar 2 in 1 samen doen, gewoon tuinieren en flink sjouwen met tegels, aarde spitten.

    Ik houd zo mijn conditie goed, vorig jaar afgetraind lijf erdoor..Sta er zelf verbaasd over want moest hiervoor vroeger 4 keer per week

    2 uur per keer voor naar de sportschool met krachttraining en cardio.

    Ik zag ergens trouwens een documentje over dat je niet zoveel beweging nodig had, maar dat 80 seconden met de meest zware

    gewichten trainen elke 2 dagen genoeg impuls geeft aan je lichaam om spieren te gaan kweken, en dat meer niet echt nodig is.

    Nooit uitgeprobeerd trouwens..

    Maar ik moet ook meer gaan bewegen na het kerstvreten :eek:

     

     

    Idd een mooie combinatie moes/tuin ,hout hakken .

    intensief werk waar je nog opbrengst van hebt ook !

     

    TnT

  14. Leuk topic, voor ons ook erg actueel aangezien ik nog geen 2 weken geleden bevallen ben van onze 2 e en zit er nu dus middenin :D ! Nog een kleine aanvulling op je lijstje:

    - bepanthen of lanoline creme. In beide zit wolvet wat niet schadelijk is voor de baby. Je kunt deze zalf ook gebruiken voor de moeder wanneer zij borstvoeding geeft en kloofjes heeft. Bepanthen hoef je zelfs niet van te voren af te wassen voor je borstvoeding geeft. ( heb ik ook pas afgelopen week geleerd van de kraamzorg! )

    - schilderstape: voor als je echte haast hebt en je moet snel even een katoenen of hydrofiel luier verschonen, dan is dat makkelijk om de luier snel vast te maken. Veiligheidsspelden zijn natuurlijk duurzamer.

    - neuspeer: om bij ernstige verkoudheid het neusje leeg te kunnen zuigen.

    - ik heb vitamine D wel al voorbij zien komen, maar vitamine k nog niet ( of ik heb er langs gekeken, dat kan natuurlijk ook) Dat moeten ze de eerste 3 maanden hebben ivm bloedstolling.

    - spuit: dit om de kleine met de pink te kunnen voeden, mocht de borstvoeding in eerste instantie nog niet lukken ( hier ook opstartproblemen en bijvoeding :rolleyes: )

    -draagdoek ipv een draagzak: de meeste draagzakken hebben een ijzeren frame wat voor jonge baby's nog niet geschikt is. Ze moeten daarvoor eerst zelf goed kunnen zitten! Bijkomend voordeel van een draagdoek is dat de baby dicht tegen de huid zit, daardoor warm wordt gehouden en dat dit ook de borstvoeding ten goede komt.

    - infacol: tegen krampjes. Huilen doen baby's sowieso, maar in een SHTF situatie is het natuurlijk prettig als je het een klein beetje kunt beperken om niet direct je locatie prijs te geven. Mocht je een natuurlijk middel willen dan kan de moeder venkelthee drinken ( max. 2 x per dag volgens de nieuwe richtlijnen van de kraamzorg)

     

    Voor de moeder:

    - genoeg kraamverband/maandverband aangezien je de eerste 4-6 weken blijft vloeien en hygiene uiterst belangrijk .

    - multivitaminen, zeker bij borstvoeding

    - roosvicee ferro: echt uberranzig, maar ik had het in huis om na de bevalling te gebruiken om snel weer op de been te zijn. Dat is behoorlijk goed gelukt.

    - handkolf: tijdens een shtf situatie is het zeer goed denkbaar dat de borstvoeding staakt of terugloopt. Vanwege de stress. Dan moet je het toch weer op gang kunnen brengen.

    Er is hier een medisch alternatief voor. Ik ben hier zelf erg op tegen aangezien ik niet vind dat je medicijnen moet gebruiken voor iets waar ze niet voor bedoeld zijn en uit de onderzoeken die ik heb gelezen blijkt dat het lange termijneffect hiervan niet bekend is. Toch ga ik het voor de volledigheid wel noemen aangezien het wel door verloskundigen wordt gepromoot en omdat ik vind dat ieder daarin zijn eigen keuzes en afwegingen moet kunnen maken. Het gaat om het middel Domperidon ( niet te verwarren met de chamapgne met een bijna identieke naam:p ). Dit middel is gewoon bij de drogisterij te koop en is eigenlijk bedoeld voor maagklachten, maar heeft als bijwerking dat het melkvloed kan geven. Dit wil je als man niet hebben, maar als borstvoedende vrouw bij wie het niet soepel loopt dus wel. Nogmaals, ik ben er zelf fel op tegen, aangezien ik niet overtuigd ben van de veiligheid voor het kind op lange termijn. Het middel gaat namelijk wel over in de borstvoeding. Doe zelf je onderzoek en maak gewoon je eigen beslissing.

     

    Algemeen:

    -leer breien en haken en prep genoeg naalden, wol en garen. Altijd kleertjes genoeg!

     

    gefeliciteerd het is het mooiste wat je mee kan maken :) zeg ik met een grote glimlach

     

    Ik heb al meerdere dingen ingeslagen maar zoals het vandaag was in de supermarkt ben ik er snel weer uitgelopen wat een chaos,gelukkig heb ik nog wat voorraad :)

     

    TnT

×
×
  • Nieuwe aanmaken...