Ga naar inhoud

Reticulata

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Reticulata

  1. Ik woon nu in een huurhuis, niet van een cooperatie maar dus prive. Tis vroeger van een weeshuis geweest. Straatje zit midden in het centrum maar bijna niemand kan het vinden en de ingang van het streekje kan op slot. Het is een behoorlijk groot huis met een enorme zolder. Huur is 230 per maand dus ik wacht nog even met kopen. Net wat jullie zeggen, die huizenprijzen dalen nog wel en ik weet nog niet eens of ik NL wil blijven.

     

    Spijt heb ik niet, maar wat me nu wel tegemoet komt is mijn van god los levenstijl voor dat ik ging samenwonen, dat heeft me letterlijk duizenden euro's gekost. Naja het is nog niet te laat..

  2. Bedankt voor jullie verscheidene en uitgebreide antwoorden. Geeft me weer veel stof tot nadenken. Heb al 2x aangeklopt deze week bij PZ en loonadministratie maar die geven nog niet thuis. Kerstdrukte is de schuldige zeggen ze. Maakt niet uit, aanhouder wint.

     

    Wat OBL-Rien zegt spreekt me ook het meeste aan, zelfvoorzienend worden, zo ver dat mogelijk is.

     

    Ps: jullie hebben m"n hoofd wel op hol gebracht zeg met dit forum, zoveel te doen!

     

    Groet Reticulata

  3. M'n eerste vraag/topic.

     

    Ik ben in de 20, de meesten van m'n leeftijd zitten nog in een hotelsituatie bij hun ouders en hebben nog nooit iets hoeven doen, laat staan nadenken over hun pensioen.

     

    Nu ben ik daar juist wel veel mee bezig, sowieso met mijn financien in het algemeen. Maar nu is mijn vraag hoe hebben jullie je pensioen geregeld?

     

    Ik ben namelijk van mening, voorals als het gaat om ''mijn generatie'' dat ik die pensioenfondsen dus voor geen meter vertrouw.

    Met mijn werk gaat het automatisch, dat er wat van je loon word ingehouden en dat ze daar dan heerlijk mee gaan beleggen.

    Maar de regering geeft nu al toe, dat je niet op de volle 100% hoeft te vertrouwen, want die krijg je toch niet.

     

    Ben dus van plan om dit automatische gedoe te stoppen en zelf te gaan sparen, misschien verspreid in cash en zilver.

     

    Ik hoor graag van jullie!

     

    Groet Reticulata

×
×
  • Nieuwe aanmaken...