Ga naar inhoud

Jalemari

Lid niveau 2
  • Items

    543
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Jalemari

  1. Er is hier zeker wel grond voor een revolutie. Daar bestaat ook echt wel angst voor, binnen de gevestigde orde. De militairen staan sowieso aan onze kant.

    Alleen is het wel belangrijk jezelf af te vragen waar je dan naar streeft en welke uitwerking dat heeft. Vrijheid? Kun je dat dan aan? Jij misschien maar je buren ook? Veel Nederlanders zijn zo geconditioneerd en gehypnotiseerd dat het voor hen een enorme shock kan zijn. Zie het als een verslaafde, verslaafd aan de overheid, de banken, gemeenten. Een verslaafde kan 'cold turkey' afkicken (revolutie of oorlog) of langzaam afbouwen en afbreken. Het laatste zorgt voor een wat zachtere landing zeg maar. Steeds meer mensen zien in dat het anders moet, die groep groeit elke dag en Den Haag verliest langzaam aan de grip op de realiteit. Leg je focus op de positieve ontwikkelingen zodat die aandacht krijgen. Dat is ook revolutie; een stille, van binnenuit.

  2. Maar... Is dit echt nieuws? We weten het allemaal, we kunnen / willen... er niks aan doen.

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

     

    Als je niks denkt te kunnen/willen doen dan klinkt dat als een slachtoffer die zich neerlegt bij de situatie.

    Wij zijn allemaal onderdeel, allemaal even klein of groot net hoe je het wilt zien. Elk verzet begint met 1 persoon, die het zat is en aanwakkert wat bij velen leeft.

  3. Vorig winter had ik zo een klein kacheltje zelf gemaakt . Geïnspireerd op dit model . Totale kost prijs 65 € . Op de eerste meting waar ik heen ging was bijna iedereen er verliefd op . Ik heb het dan ook maar verkocht aan een prepper . Het toeval is nu dat ik afgelopen week terug aan zo een kacheltje begonnen ben . En ik heb mij voorgenomen er niets voor te kopen enkelde kachel pijpen . Als het klaar is plaats ik wel een foto .

     

    Geert

     

    image.jpg.a79c32f209fcbbab922fed7c0c4e00cb.jpg

    Heb er nog steeds plezier van!

    • Leuk 1
  4. Macht

     

    Bestaan er mensen die macht nastreven?

    Ja/nee

     

    Zullen mensen die macht nastreven, strategieën (plannen) bedenken om die macht daadwerkelijk te verkrijgen/vergroten?

    Ja/nee

     

    Werken strategieën efficiënter als je ze niet verklapt?

    Ja/nee

     

    Bestaan er mensen die daadwerkelijk macht hebben?

    Ja/nee

     

    Hebben die mensen die macht verkregen door middel van werkende strategieën?

    Ja/nee

     

    Bestaat macht uit het vermogen om anderen te beheersen?

    Ja/nee

     

    Zullen machthebbers dat vermogen daadwerkelijk gebruiken?

    Ja/nee

     

    Zullen ze daarvoor machtsmiddelen inzetten?

    Ja/nee

     

    Is geld een machtsmiddel (geld is macht)?

    Ja/nee

     

    Zouden machthebbers het machtsmiddel geld, inzetten in hun streven naar (meer) macht?

    Ja/nee

     

    Zou zeggenschap over het geldsysteem (bancaire sector) macht opleveren?

    Ja/nee

     

    Zou die macht daadwerkelijk gebruikt worden?

    Ja/nee

     

    Dus als je antwoord op bovenstaande vragen overwegend "ja" is, dan hebben we het over complotten ofwel conspiracy's. De wereld zit er vol mee. Waar macht zit, ligt corruptie op de loer.

  5. Als 20% doorgrond van welk belachelijk systeem wij onderdeel zijn, waarin we gedomineerd worden door de bancaire sector, multinationals en een corrupt rechtsysteem dan is er een revolutie mogelijk. In een land waarin we nog in sprookjes geloven: koningen, koninginnen en prinsessen. Volgens mij zijn dit gewone mensen van vlees en bloed. Of zouden zij toch bestaan uit iets bijzonders? Blauw bloed en reptielen vlees? ;)

  6. Iedereen mag z'n mening uiten ongeacht je politieke voorkeur. Vergeet ook niet dat democratie en politieke partijen dingen zijn die mensen verzonnen hebben, daarvoor waren er dingen die slechter waren. Het zou mij niets verbazen als we over een tijd naar democratie kijken zoals we nu naar dictators kijken. Dat het ergens anders of vroeger slechter was, is geen excuus om vooruitgang tegen te houden.

     

    "Daarvoor waren er dingen die slechter waren."

    Ik neem aan dat je bedoelt verschillende bestuurlijke heerschappijen.

    Vast en zeker waren er slechtere, maar ik ben niet overtuigd dat er geen betere waren. Systemen waarbij individuele vrijheid geëerd werden, om maar eens iets te noemen. De bereikbaarheid van kennis is enorm toegenomen. Maar daarmee is ook de onzin en destortion gegroeid. Naar mijn mening wordt er niet perse vaker naar feiten gekeken maar vooral naar belangen. Belang hier belang daar, handel hier handel daar.

    'Het geloof' is hier, wat mij betreft het ultieme voorbeeld van. 90% van alle geloven gaan over hetzelfde, pleitten voor hetzelfde en IS eigenlijk gewoon astrologie. Maar nee mijn 'geloof' is beter dan de jouwe en als je dat niet ziet... oorlog, dood en verderf.

    Het op een juiste manier interpreteren van kennis daar schort het aan omdat: belangen, belangen, belangen.

  7. Als je niks probeert te veranderen door te stemmen heb je inderdaad geen recht om over het resultaat te klagen. Als je het met geen enkele partij eens bent kan je ook blanco stemmen. Die worden niet bij de rest geteld, maar ivm slechte beeld ervan voor de politiek? ook niet op de gewone uitslagen gezet.

     

    En wie ben jij om te zeggen dat ik niet mag klagen? Als ik wil klagen dan zeik ik net zo lang ik daar zelf behoefte aan heb.

    In dit geval heb ik ook weinig te klagen over het resultaat, dat resultaat valt immers allemaal binnen hetzelfde systeem. De elites wisselen hun hoedjes en doen een leuke stoelendans. Ik wantrouw iedereen met macht! En dat vind ik een gezonde instelling want dat houd de boel scherp. Helaas ben ik in de minderheid.

  8. Goed.

    Ik ben hier niet zo in thuis maar... elk metaal wordt gehard tijdens het productieproces anders zou het makkelijk uit elkaar vallen, ongeacht bij welke winkel het eindproduct komt te liggen.

     

    Wanneer je metaal verhit wordt het zacht en vormbaar. De snelheid van afkoelen bepaald grof gezegd de hardheid ervan (metaal samenstelling voor het gemak even buiten beschouwing gelaten).

     

    Dus ga je met de haakse slijper aan de gang, zorg ervoor dat er geen verkleuring (te hoge metaal temperatuur) van het metaal optreedt om broosheid te voorkomen. Dus rustig aan anders vernachel je je werkstuk. Ik vind dit een cruciale tip en ben blij met de bijdrage van @Anvil, want zelf was ik vergeten dit toe te voegen.

  9. Vijltechniek is een ding... Echter, nog belangrijker voor de bruikbaarheid van je schep is dat je met slijpen van randen, en nog meer bij het inlijpen van sleuven en hoekjes. Is dat je oplet dat het metaal niet te warm wordt!! Dit verneukt het hardingsproces dat het staal heeft ondergaan, en verzwakt het staal... Werk in etappes, of trek met regelmaat even die slijptol van je werkstuk af zodat het metaal kan afkoelen!!...

    Als het metaal verkleurt (van die blauw/gele randen of kringen) is het gedaan... Te heet geweest, chemische eigenschappen van het staal verknalt (veranderd) en is het relatief zacht en kwetsbaar gewoorden... Goeie kans dat de snijkant die je eraan zet omkrult bij gebruik of heel snel bod wordt en een eventuele spijkersleuf uitbuigt als er genoeg kracht op staat...

     

    Even behoedzaam te werk gaan. Niet te lang op 1 plek slijpen, natte lap bij de hand houden om te koelen en in etappes stukken inslijpen voorkomt schade...

     

    ...En da's beter dan genezen!

     

     

    Hammer down!!

     

    Anvil

     

    Inderdaad! Bedankt voor die tip. Dat klopt helemaal.

  10. Ik zou toch nog eens nadenken of een iets grotere, goed geïsoleerde output buis een optie is. Dit is een cruciaal punt omdat het warmte verschil met de buiten temperatuur het hoogst is.

     

    Bijv:

    2 flexibele buizen, 1 iets groter dan de andere. De stilstaande lucht tussen de 2 flexibele buizen creëert al een isolatie. Eventueel kun je hier nog wat pur tussen spuiten of juist Perliet (kan goed tegen vocht) of vermiculliet (neemt juist vocht op dat mag juist niet, dus moet je zeker zijn dat het droog blijft). Perliet is de beste optie denk ik.

    Of nog een derde grotere flexibele buis aan toevoegen en zo 3 'lagen' creëren.

     

    tuta9uqa.jpg

     

    Ps: wat voor fan gebruik je? En hoeveel?

  11. Aha ok. Het gaat puur over de aan en afvoer buizen, dat verklaard.

     

    Voer je lucht aan vanuit je huis? Zo ja, hoe kan dat 12 graden zijn? Ik neem aan dat je ook extra verwarmt.

     

    Het valt mij op de foto op dat die buizen wel erg klein van diameter zijn. Zo te zien heb je een stuk of 14 buizen. Als alle buizen even dik zijn moet de snelheid waarmee de lucht door de aan en afvoerbuis reist dus 14x sneller 'reizen' dan door een enkele verwarmings buis. Als die ook nog geïsoleerd is en, zo lijkt het dunner, dan gaat dat nog vertragen.

     

    Maar goed dat verklaard niet de koude 'output' die je nu meet.

    Het lijkt erop dat de warmte overdracht van de blikjes aan de lucht niet optimaal is. Met andere woorden: hoeveel graden is het verschil tussen input en output nu? En wat is de temperatuur van de blikjes op het moment van meten? Hoe dichter de temperatuur van de output en die van de blikjes elkaar naderen des te beter het rendement. Even los van hoe snel de lucht door de blikjes stroomt. Uiteraard hoe sneller de lucht zich verplaatst hoe koeler de blikjes worden.

     

    Ergens ligt een punt waar de opbrengst het hoogst is ten opzichte van de verplaatste lucht. Rekening houdend met de verliezen in aan -en afvoer pijp en door de houten bak/plexi glas.

  12. Ik heb blikjes genomen waarin ik een kartonen pijp heb gemaakt. De ruimte tussen de blikjes en de pijp is vol gePURt.

     

    Dit klinkt mij niet als een logische verbetering op het originele concept.

    Het is juist van belang dat lucht, oftewel het vocht in de lucht, de warmte overneemt van de aluminium blikjes. Des te beter de lucht langs het aluminium wervelt, des te hoger de overname van warmte. Nu lijkt het alsof de lucht door de kartonnen pijp geïsoleerd blijft van de warme pijp. Dat is juist niet de bedoeling en kan je lage opbrengst verklaren.

     

    Of je hebt het verkeerd opgeschreven en juist de kartonnen pijp volgepurt zodat de lucht tussen de kartonnen pijp en de blikjes loopt. :confused:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...