Ga naar inhoud

JamHard

Lid niveau 2
  • Items

    957
  • Registratiedatum

  • Dagen gewonnen

    8

Berichten die geplaatst zijn door JamHard

  1. Vandaag is het dan zover,... Mijn derde verjaardag op preppers.nl!

     

    Gister een taart besteld voor de gelegenheid om dit te vieren, de kaarsjes uit de noodvoorraad voor op de taart klaar gelegd om bij thuiskomst te ontdekken dat de kogel dan toch door de kerk was gegaan.

     

    Door het proces van de afgelopen maanden, kwam dit dan ook echter niet geheel als een verrassing, maar toch altijd weer sneller dan verwacht.

    De signalen waren er, maar helaas werdt hier weinig acht op geslagen en bleven we als community op dezelfde rampage doorgaan en zo de sloopkogel dichter naar ons onderkomen bracht.

     

    waarschijnlijk niet wat een ieder wil lezen, maar naar mijns inzien spot on van @Loreen

    http://preppers.nl/forum/threads/14110-Voor-Mr-Gold-en-Dr-Prepper?p=403161&viewfull=1#post403161

     

     

    Wat het forum en de daaruit gegroeide community heeft betekend voor ons heb ik al verschillende malen geventileerd.

     

    Hoe we op onze huidige bestemming zijn aangekomen...

    http://preppers.nl/forum/threads/10009-Down-the-rabbit-hole

    Wat het forum voor invloed op ons leven heeft gehad...

    http://preppers.nl/forum/threads/13642-De-invloed-van-het-forum?p=386901&viewfull=1#post386901

    Ons doel als preppers, als community...

    http://preppers.nl/forum/threads/13618-Duizend-redenen-%C3%A9%C3%A9n-doel?p=385458&viewfull=1#post385458

     

    Daarmee wil ik afsluiten en als laatste betoog om mijn enorme dank uit te spreken naar @Mr. Gold @Dr.Prepper en @Ecoprepper, die dit hebben willen faciliteren, alle moderatoren van het heden en verleden, die de boel in goede banen hebben trachten te geleiden en de community,... waar heel veel leuke contacten, inzichten en bovenal hechte vriendschappen uit zijn ontstaan.

     

    De keuze respecterend en begrijpend, kan ik niet meer doen dan achter het besluit staan en te erkennen dat we dakloos zijn geworden,...

    Maar dat neemt niet weg dat dit het einde is, nieuwe initiatieven zullen ontstaan, er zullen nieuwe huizen gebouwd worden, waar een heleboel zijn toevlucht zal zoeken, anderen kijken nog even de kat uit de boom en/of blijven nog even rondzwerven,... relativeren, om vervolgens weer ergens de draad op te pakken.

     

    Walk softly,...

    JamHard

     

    Signing off

    . . . . ____

    • Leuk 4
  2. Het enige karretje met een wiel waar ik ervaring mee heb is een kruiwagen. Maar dat heeft natuurlijk geen zicht daar mee op stap te gaan . Of toch @JamHard

     

    Ik denk niet dat dat zal boeien als het er echt op aan komt, maar inderdaad,... Het ziet er niet uit, zeker niet als je al niet zo groot bent en ook nog eens een tuinbroek aan hebt:p

    Daar komt bij dat ook ik redelijk wat ervaring achter de kruiwagen heb en dit niet aan beveel om een wandeling mee te gaan maken.

    @FKAGB

    De wheelie ziet er prachtig uit, maar inderdaad is de prijs ook iets dat mij weerhoud, maar lijkt me super lopen,... Juist door de balans van de twee wielen en toch de optie hebt om nagelang de situatie te kezen voor een breed, of juist een smal spoor.

    • Leuk 1
  3. De brandnetel is een van de weinge planten die voor zijn afweermechanisme (de brandhaartjes), tevens de afweerstoffen bij zich draagt.

     

    Het sap dat vrijkomt uit het blad helpt de irritatie tegen te gaan.

     

    Door het blad in de mond te stoppen en hier op te kauwen heb je maar vrij kort last van de irritatie door het sap dat vrijkomt en de pulp na het kauwen op de geïrriteerde plaats wrijven.

     

    Mocht je het geen prettig idee vinden om het blad direct in de mond te stoppen, dan volstaat het om een vlam langs de onderkant te halen waardoor je de haartjes weg brand.

  4. Wat is een Ger? :D

    En wanneer is de dreiging dusdanig dat je de waterbuffer uitbreidt?

     

    =)

    Een Ger is een mongoolse tentwoning, ook wel "Yurt"genoemd:)

     

    De dreiging voor ons zou bijvoorbeeld zijn bij schaarste en/of verontreiniging van het drinkwaternet zijn en zo zijn er nog wel meer uitgangspunten te bedenken.

    Omdat het voor ons niet mogelijk is om een extreem grote buffer aan te houden i.v.m. ruimtegebrek, hebben wij voor deze oplossing gekozen, daar wij ook in de gelukkige omstandigheid zitten dat we op héle korte afstand de beschikking hebben tot een aantal vennen met een behoorlijke inhoud aan "relatief schoon" (lees: wel eerst filteren) water buiten het drinkwaternet om.

  5. Wij hebben zelf in onze Ger geen wateraansluiting (wel buiten, maar m.b.t. bewustheidsfactor daar gehouden), dus werken wij met een roulatiesysteem van 6 jerry cans van 20 liter en bij dreiging uit te breiden met 10 liter waterzakken die hier op voorraad liggen (15 st) die tevens zijn te koppelen met elkaar, 30 liter vat in de auto en nog een zak van 15 liter met kraantje in de schuur,...

    Lijkt me een aardige buffer voor verschillende uitgangspunten;)

  6. Thanx @Järv, voor deze constructieve bijdrage.

    Of iemand het nu wel of niet met je standpunt eens is, dan nog is dit een betere bijdragen dan alleen maar "oneliners".

     

    Tevens zou het een ieder sieren als men met respect naar elkander blijft communiceren, dan blijft iedereen wat gemotiveerder om bij te blijven dragen.

    • Leuk 1
  7. Nou ..... Ouwe74 is in ieder geval goed in plakken en knippen :rolleyes: :D

     

    Wel of niet goed in plakken en knippen is irrelevant, dan zou hier niemand iets zonder onderbouwing kunnen plaatsen. Het draagt in ieder geval wel bij aan het topic met het verstrekken van inzichten/wetenswaardigheden en/of al dan niet onderbouwde feiten.

     

    Mocht je zelf andere inzichten/wetenswaardigheden en/of al dan niet onderbouwde feiten hebben die je wil delen om de bepaalde standpunten te bekritiseren, dan staat je dit uiteraard vrij om dit met ons te delen.

  8. Je weet de boel wel mooi om te draaien jamhard ..... het is eerder het gevolg van het omgekeerde wat je daar schreef.

    Voor de duidelijkheid, ik draai de boel helemaal niet om,...

     

    Kleine samenvatting:

    Je plaatst met je post een heleboel memsen hier op het forum in een hokje, waarbij je dus niets toevoegt aan de discussie.

     

    Daar wordt je onder anderen door mij op aangesproken, waarbij ik je tevens de vraag stel wat je met die post aan bij wil dragen, dus uit respect naar jou toe, geef ik je de kans dit toe te lichten.

     

    Vervolgens kom je met een post waarop je dingen die in het verleden zijn voorgevallen met andere forumleden ons in onze (de mensen die op je post hebben gereageerd) broek wil schuiven, waar ik je vervolgens ook op aanspreek.

     

    Om dan met een post te komen waar je nog eens een statement maakt dat ik woorden omdraai.

     

    Heel volwassen gedrag en ik bemerk weinig tot geen wederzijds respect.

     

    p.s. als je me mentioned zie ik iets makkelijker dat er gereageerd wordt.;)

    Verder lijkt het me beter voor de voortgang van dit topic, dat als er nog iets is omtrent dit gesprek, om dit middels pb voort te zetten.

    • Leuk 1
  9. Hahaha dat bedoel ik dus :D :D ..... hier op het forum mogen ze mij wel voor iets pietluttigs als kankerracist uitmaken .... maar wee oh wee als ik wat zeg of ergens naar verwijs....nou nou, dan draagt het niets bij en blah blah blah.

    Echt te zot voor woorden .... de genen die het hardst over de vrijheid van meningsuiting en respect lopen te gillen staan het het minst toe bij anderen.

     

    Ik moet helaas stellen dat je hier m'n vraag niet mee beantwoord,...

     

    Echter wel dat je de mensen die nu op je post reageren woorden in de mond legt dat die je uitgemaakt hebben voor K*racist en je vrijheid van meningsuiting zouden beperken en vervolgens geen respect voor je zouden hebben.

     

    Dit heeft voornamelijk te maken met omgangsnormen en het gebrek aan respect wat je in je post door laat schemeren door mensen hier weer een stempel te geven.

  10. Hej Longmen,

     

    Pas maar op met dit soort uitspraken hier ... negatief nieuws over de asieltoeristen willen ze niet horen horen, alleen positief knuffelnieuws ... als je dat niet doet ben je een nazi of een racist ... en als ze los gaan misschien zelfs bijde ;)

     

    Maar imho heb je wel gelijk.

    En wat denk je hier precies mee BIJ te dragen, als ik zo vrij mag zijn deze vraag te stellen?

     

    Naar mijn opinie voeg je met deze opmerking niets toe aan het topic.

     

    En nee,... dit heeft niets te maken met dat ik je in deze zou beperken in je vrijheid van memingsuiting, wel met het gegeven dat deze opmerking alleen maar polariseert.

  11. Wie heeft tips voor een (gratis) offline navigatie app (dus alleen GPS aan) op een Android telefoon (Sony Xperia P).

    Om de een of andere reden werkt google maps offline niet, ook al heb ik de kaart van mijn regio lokaal gedownload het ding blijft zeuren om een data verbinding.

    Ik ben nu aan het experimenteren met de gratis app Navmii die het lijkt te doen maar ik zou graag een app willen waarbij je de bestemming ook kunt inspreken.

    Zelf gebruik ik deze al geruime tijd en op een paar kleine dingetjes na ben ik hier heel goed over te spreken.

    Alle kaarten zijn gratis en elk land is beschikbaar (totaal iets van 8gb)

     

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=MapFactor

  12. Trouw "Komst vluchtelingen vergt vernieuwing democratie"

     

    anders gezegd: Linkstuig duwt deze volks zelfmoord door onze strot.

     

    Ik word hier niet goed van. Hoe lang gaat dit nog goed?

     

     

     

    Ja lul nog maar wat raak @JamHard , dit is niet meer met normale middelen te veranderen, die zijn in handen van de vijand.

    Ik stel je een oprechte vraag en dit is het antwoord waar je mee aan komt kakken?

    Nog meer verwijten i.p.v. proberen constructief mee naar oplossingen te zoeken waar je zelf invloed op uit kunt oefenen.

     

    Het is zoveel makkelijker om aan de kant te schreeuwen!

     

    Ben oprecht teleurgesteld in dit "wat jij classificeert als" antwoord!

     

    Lekker blijven droeftoeteren, dat gaat ons echt verder helpen,...

     

    Toppertje!

    • Leuk 2
  13. Ze proberen onze blanke europese volkeren kapot te maken. De Israelische organisaties die hier achter zitten moeten aangepakt worden, en de betrokken leiders afgezet. Bondgenootschappen opgezegd.

     

    http://northwestnationalists.blogspot.de/2015/09/who-runs-migrant-website-w2eu-bernd.html

    http://news.sky.com/story/1551853/sky-finds-handbook-for-eu-bound-migrants

    https://www.youtube.com/watch?v=W3Tk74-O-so

     

    Wat is er zo belangrijke aan 'blank' zijn?

    Ik begrijp wel dat jij graag zag dat iedereen netjes 'blank' was in Europa. Wat een kul!

     

    Wat is er volgens jou tegen blank zijn? @Raycoupe Laat je niks wijs maken door de linkse lugenpresse en lugenscholen

    Wij zijn het volk dat hier woont en wij maken de dienst uit.

     

    Wat ik persoonlijk hier uit haal zijn voornamelijk iemand woorden in de mond leggen.

     

    Kun je even aanwijzen waar ik dat schrijf? :confused:

     

    @Raycoupe jij hebt er blijkbaar iets op tegen als iedereen in europa "netjes blank" is , je noemt dat flauwekul

     

    En als reactie,... Nog meer woorden in de mond leggen.

     

    Zoals preppers al jaren duidelijk is gaan we een slechte tijd tegenmoet op alle vlakken, het is belangrijk dat we het land en het volk en het door het volk opgebouwde kapitaal bij elkaar houden, anders worden we tegen elkaar weggespeeld binnenlands door de internationalisten van de EU en anglozion. Daar past zeker geen genetische zelfmoord via massa immigratie bij zoals Merkel nu eigenhandig over het duitse volk afroept. Het is gewoon misdadig en schandalig wat daar gebeurt. Zij moet zsm dit wanbeleid veranderen, of eruit.

     

    Ik adviseer je om niks te vertrouwen van wat je ziet op tv aangaande de vluchteling propaganda, vooral als je geemotioneerd raakt moet je opletten, dat wordt uitgebuit;

     

    Neem bijvoorbeeld de tackle door de hongaarde cameravrouw: Hoax, perspectief truuk raakt man nooit aan 1 meter ertussen, overhoop gelopen door horde in ander shot

     

    Of het dode kindje op het strand: Hoax, geen directe vluchteling, maar vermoord door eigen mensensmokkelaar vader.

     

    Geen bronnen?

     

    Ja tom, er zal geconcurreerd worden om resources, en groepen zullen zich vormen langs etnische en culturele lijnen. Hoe naief kan je nu nog zijn. Wake the fuck up, jullie verkwanselen onze noord europese landen.

     

    On topic: CLOSE THE FUCKING GATES

     

    On topic: ... Reden tot versneld preppen?

    Naar aanleiding van het moord en brand schreeuwen neem ik aan dat dit voor jou een dikke JA is.

     

    Waar ik vooral benieuwd naar ben is wat je zoal ondernomen hebt op dit vlak.

    Zelf ontbreekt het ons jammer genoeg aan de financiële middelen om dit eventueel te versnellen en/of op te schalen, dus vandaar mijn vraag,... Misschien dat er ook nog wat tips tussen kunnen zitten die wat meer low budget zijn.

     

    Dit is overigens met geen enkele intentie als aanval bedoeld, ik zal je echt niet beletten om je mening te ventileren, maar om nu aan een stuk door moord en brand te schreeuwen?

     

    Punt is zoals ik dit zie, dat dit beleid door onze "volksvertegenwoordigers" wordt gevoerd,... Kunnen wij dit veranderen door hier moord en brand te gaan schreeuwen? Naar mijns inziens niet, want ook al zouden mensen massaal een ander kabinet kiezen, dan nog zal de vertegenwoordiging van het grote geld de boventoon voeren.

     

    Ons plan begint inmiddels vorm aan te nemen, probleem hierin is dus het financiële aspect dat ons aan tijd bind,... Tijd die steeds korter wordt voordat de bom barst en dat hoeft niet per definitie de problematiek rondom de vluchtelingen te zijn,... Er zijn genoeg brandhaarden over de wereld.

     

    Probeer je energie te richten op zaken waar je wel invloed op hebt en prep zo goed als je kan om je niet over te hoeven leveren aan angst.

    • Leuk 4
  14. Wat @JamHard een keer zei:

    Elk kind heeft recht op een goede jeugd trauma!

    JamHard ik denk dat ik mijne vandaag op heb gedaan :p (grapje).

     

    .....

     

    De rest weet dat ik soms met wat "rare" mensen ga kamperen.

    Maar ja wie is nu niet raar??? :p

     

    Ik zou bijna de indruk krijgen, dat ik een slechte invloed op je zou hebben:p

    • Leuk 1
  15. Omdat ik en andere preppers die al wat langer met de materie bezig zijn bepaalde zaken nog al eens als algemene beschouwing zien en onbewust er van uitgaan dat een beginnend prepper deze materie al kent, zal ik dan toch een toelichting geven op bovenstaande m.b.t. de essentiële zaken om je lichaam operationeel te houden voor de eerste 72 uur.

     

    Het allerbelangrijkste is dat je ten aller tijden tracht je lichaamstemperatuur op pijl te houden, samen met je vocht- en energiehuishouding.

     

    Onderstaande is in mijn optiek een goed uitgangspunt om je noodpakket mee te vullen en zijn de barre minimale essentiële zaken om je door de eerste 72 uur te loodsen,... Dit is dus geen opsomming van allerlei fancy hebbedingetjes om comfort te vergroten...

     

    -poncho,

    Deze geeft in eerste instantie bescherming tegen de elementen als regenkleding, maar kan ook gebruikt worden om een microklimaat te verwezenlijken als het net uitvalt in de winter of in het ergste geval onderdak te bieden in geval dat je je huis om wat voor reden dan ook moet verlaten.

     

    -water behandeling,

    Te denken aan een goed waterfilter, aangevuld met middelen om water zonder of in combinatie met het filter te behandelen, zoals betadine en dunne bleek,... Verder de mogelijkheden om vuur te maken zodat water gekookt kan worden en kool van het vuur als filter element.

    Het is zeker geen overbodige luxe om je in deze een start van een dag te geven door ervoor te zorgen dat je iets van een 2L waterzak hebt.

     

    -warmte,

    Zoals genoemd, mogelijkheden om vuur te maken om warmte te bieden en kleren te drogen.

    Kleding,... Werk hierbij in laagjes, zo heb ik bv een set wollen thermokleding (als wol nat is behoud het tot wel 80% van zijn isolatiewaarde!), extra ondergoed, 2 paar wollen sokken, extra broek van stevig materiaal, wollen t-shirt, katoenen blouse met lange mouwen, een paar handschoenen, een wollen anorak, wollen buff en hoed (of andere hoofdbedekking),... De meeste warmte verlies je langs je voeten, handen, nek en hoofd!

    Zorg tevens voor een stevig paar schoenen die je warmte en bescherming kunnen bieden.

    Een paar nooddekens zijn in deze ook geen overbodige luxe en kunnen flink bijdragen in barre omstandigheden, of dit nu is om de warmte binnen je microklimaat te houden, of er buiten.

     

    -verzorging,

    Te denken aan een ehbo set om wonden te behandelen en hygiëne artikelen om jezelf schoon te houden, zodat eventuele infecties voorkomen kunnen worden.

     

    -voedsel,

    Hoewel er in de survival boeken beweerd wordt dat je drie weken zonder voedsel kan, lijkt me dit niet het aangewezen moment om dit op de proef te gaan stellen,... Zorg dat je wat te eten in je noodpakket hebt zitten voor de aankomende 72 uur, zonder voedsel gaat je lichaam je interne energievoorraad aanspreken en dit verloopt een stuk moeizamer, waardoor je sneller uitgeput raakt en zo dus ook meer moeite krijgt om je lichaamstemperatuur te reguleren, buiten dat, gaat je concentratie- en inschattingsvermogen drastisch achteruit,... Om nog maar te zwijgen dat je een "pain in the ass" wordt voor de rest van je gezin.

     

    -harde zaken,

    Te denken aan een goed mes/multitool als gereedschap voor allerhande taken, nu zal je daar in het begin niet bij stil staan, maar zodra je geen mes/multitool hebt besef je pas hoe vaak je deze gebruikt!

    Verder een container in de vorm van een pannetje o.i.d. om water in te kunnen koken, water op te vangen, eten te bereiden, of eventueel als geïmproviseerd gereedschap, zoals een schep.

    Verlichting om te kunnen oriënteren en/of te waarschuwen.

     

    -eventueel,

    Zorg dat je een aandenken hebt van een herinnering in je leven waar je Een blij gevoel van krijgt,... Een flinke moraal boost kan je door neerslachtige situaties helpen.

    • Leuk 4
  16. Mooie toevoeging, maar het gaat echt over het beginnen met preppen, zaken als filosofie en een rugzak komen later. Als je begint met preppen breidt je je voor op een aantal dagen zonder voorzieningen in huis. Dan ga je niet zo zeer meteen voor een bug out.

     

    De toevoeging van @GodelEscherBach is zeker een mooie toevoeging en zoals ik er tegenaan kijk niet zo zwart/wit.

    De betreffende rugzak/noodtas voorzien met de essentiële zaken om over een tijdspanne van 72 uur de zorg te bieden voor je lichaam staat bij ons centraal,...

    Dat wil zeggen dat dit een constante factor is, of we nu thuis kunnen blijven of op pad moeten is irrelevant, de tas staat er.

     

    Daarom is dit in mijn opinie een belangrijk aspect van het preppen,... Een 72 uurs verzekering binnen handbereik.

    Ga je eerst je kasten vol plempen en er gebeurt iets , waardoor je toch noodgedwongen je thuis moet achterlaten, heb je verzaakt door niet in de essentiële 72 uur te voorzien.

    Wil dit zeggen dat je die tas moet vol proppen t.a.v. alle scenario's? Lijkt me vrijwel onmogelijk,... Dan ga je waarschijnlijk nog aan een saracen tekort komen, laat staan dat je deze van de grond krijgt. De belangrijkste zaken die jou lichaam operationeel kunnen houden dus.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...