Ga naar inhoud

Tove

Lid
  • Items

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tove

  1. Er is heel veel (wetenschappelijke) info over een ketogenic / calorie-arm dieet en de effecten bij kankerpatienten. Nu kan ik die informatie als leek niet op waarde schatten, maar als ik zoiets lees:

     

    http://www.thebarrow.org/Research/Neuro_Oncology/213930

     

    dan ben ik wel geneigd om het in elk geval plausibel te vinden klinken ;)

     

    ''Geen onzin schijven'' vind ik ook een beetje... tja... een non-antwoord. Natuurlijk is het veel te simpel gezegd, maar dat kankercellen lekker groeien op glucose is wel bewezen geloof ik.

  2. Als moeder van drie die haar eerste kind dankzij een fucked up bevalling niet aan de borst kreeg (drie maanden kolven en proberen aan te leggen ten spijt) weet ik waar ik over praat. En ik ken de vreselijke pijn die het doet als het niet gaat zoals je wil. Denk ik. Maar fysiek in staat om een kind te voeden, is bijna elke vrouw. Daarbij is het gewoon een vaststaand feit dat borstvoeding de allerbeste voeding is en dat melkpoederfabrikanten op zijn minst twijfelachtige praktijken hanteren om hun witte poeder aan de man, vrouw of baby te slijten. Daarbij is fatsoenlijke hulp met borstvoeding die niet goed loopt moeilijk te vinden, naar een goede lactatiekundige moet je met een vergrootglas zoeken terwijl die je beter kan helpen dan een kraamhulp, kinderarts, huisarts, cb-arts of wat ook.

     

    Met heel veel liefde melkpoeder geven kan toch ook? Prima. Maar ga niet in de gordijnen hangen als je hoort dat borstvoeding beter is. Mijn oudste is er nu ook gezond, sterk en slim mee hoor. Maar had het liever anders gezien. Betrek het niet zo op jezelf. Je hebt niet gefaald, grote kans dat je dankzij ziekenhuizen en borstvoedingskneuzen een slechte start had die je niet meer in kon halen. De hele wereld is ingericht op flesjes geven. Waarom stoppen zo veel vastbesloten vrouwen zo snel? Zijn we allemaal incapabel? Nee...

     

    Maar goed.... wilde me niet verder mengen in de bv-discussie hoor maar doe het toch. Omdat ik denk dat je eigen kind voeden (en dus niet afhankelijk zijn van de pakken melkpoeder in het schap van de supermarkt) een groot goed is. En mogelijk voor bijna iedereen. En je hoeft jezelf niet te verdedigen hoor. Je wilt jezelf verdedigen. Omdat mensen altijd wel wat vinden. Of het nu om flesjes of tieten gaat. Of over welk onderwerp ook. Maar als je een keuze weloverwogen maakt hoef je je toch niet te verdedigen? Zeker als niemand je aanvalt.

  3. Mager vlees? Sowieso al geen geweldig idee om alleen kipfiletjes te eten maar zeker als je extra energie nodig hebt niet. Mensen hebben dat verzadigde vet ook best wel nodig.

     

    Je bloedsuikerspiegel op pijl houden is nu net niet zo nodig, die houdt zichzelf uiteindelijk wel op pijl. Ooit een eskimo gezien die nagenoeg alleen zeehondenblubber eet, of masai die zich vooral tegoed doen aan melk, vlees en bloed gezien met een te lage suikerspiegel? Okee, ik heb sowieso nooit een eskimo of masai gezien maar je snapt me wel ;) Juist door het ''op pijl houden van je bloedsuikerspiegel'' gaan mensen tegen de vlakte als ze een paar uur niet hebben gegeten. Hoewel dat niet snel zal gebeuren met wat jij opschrijft :)

     

    Ook leuk om zelf te maken: bouillon van botten (voor bijna niets te koop bij de slager) of kipkarkas. Of van afgekloven kippenpoten. Gooi de botten (eerst even breken) in de pan, scheutje azijn, hele ui, wortel en dan maar op laten staan. Ik zet de pan als ie heet is, in een piepschuim doos met doeken erin. Elke dag warm ik m twee keer op, blijft heel heet. Na twee dagen heb je een heerlijke vette krachtige bouillon. Beetje keltisch zeezout erbij en dan zeven. De bouillon heet in schone potten stoppen. Ideaal krachtvoer, lekker en heel gezond. Op de interwebs is er meer te vinden als je zoekt naar ''bone broth''. Sowieso heerlijk om te hebben op voorraad bij ziekte of bij misselijkheid.

  4. Door koolhydraatarm te eten, wordt je eetlust veel beter geregeld. Na een tijdje ken je het ''rammelen van de honger'' niet eens meer, hoogstens zou je wel wat lusten. Zo kan je makkelijk je ontbijt overslaan, of vervangen door koffie met wat roomboter of kokosolie. Scheelt weer een maaltijd die je niet hoeft te preppen ;) Dit is ook nog eens goed tegen kanker, als ik het goed zeg groeien kankercellen namelijk op glucose (uit suiker, graan ect) en als je dat niet eet, schakelt je lichaam over op de verbranding van vet. Geef je ze geen glucose meer, die cellen, dan sterven ze. Dat is bij bijna alle typen kankercellen het geval.

     

    Zoveel calorien eten is geen wet, eet gewoon tot je geen trek meer hebt. De ene dag is dat wellicht veel meer dan een andere dag waarop je er bij het avondeten achter komt dat je alleen nog maar een appel en een hand noten op hebt. En dat is niet erg. Eet je 3000 kcal waarvan het overgrote deel graan, loop je je hongergevoel gewoon constant in stand te houden. Niet nodig, wel de reden dat mensen tegenwoordig alleen nog maar lijken te vreten. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, soepje, avondeten, snaaien voor de buis....

  5. Snijbiet en aardpeer is wel erg makkelijk :)

    Hoewel de aardpeer ook wel fartichoke genoemd wordt. En in mijn beleving echt niet te vreten is maar ja, we gaan ervan uit dat we honger hebben dus tja... het is in elk geval niet als groente herkenbaar ;)

    Als je op youtube zoekt naar Edible Garden van BBC vind je ook een leuke serie over hoe je deels zelfvoorzienend kan zijn op een postzegel.

  6. Deze is ook van het padje af, de ''top''man van Nestle:

     

    http://www.hetkanwel.net/2013/04/22/topman-nestle-water-is-geen-mensenrecht-maar-commercieel-product/

     

    Kwoot

     

    Water moet geprivatiseerd worden. Dat stelt oud-Nestlé CEO en huidig bestuursvoorzitter Peter Brabeck: “Water is ‘s wereld belangrijkste natuurlijke goed en we moeten ons afvragen hoe we dat bij de consument krijgen. De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen. Men moet bewust worden van de prijs van water.”

     

    Niet alleen over water neemt Brabeck een standpunt in, ook over de trend om biologisch te eten heeft hij een mening: “Vandaag de dag denkt men dat alles wat van de natuur komt, goed is. Dat is een grote verandering, want tot voor kort gingen we er onbarmhartig mee om. Maar we zijn doorgeslagen in de deze gedachte. Goed voorbeeld hiervan is biologisch eten. We denken dat kunstmatige toevoegingen slecht zijn, maar na 15 jaar genetisch gemodificeerd voedsel in Amerika is er nog niemand ziek van geworden. Niet één! Toch denken we in Europa dat we er doodziek van worden, dat is hypocriet.”

     

    Nestlé is de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld. Brabeck was de afgelopen zeven jaar CEO van deze enterprise: “Ik ben nog steeds van mening dat de grootste verantwoordelijkheid van elke CEO

    ligt in het onderhouden en zeker stellen van een toekomst voor zijn bedrijf.

     

    Ongerust over de toekomst is Brabeck niet: “We moeten een positief beeld van de wereld afgeven. Ik zie absoluut geen reden waarom we niet positief zouden zijn over de toekomst. Nooit eerder hadden we het zo goed. We hadden nooit zoveel geld, waren niet eerder zo gezond en hebben nog nooit zo lang geleefd. We hebben alles wat we willen, maar toch doen we net alsof we in de rouw zijn.

     

    Unkwoot

     

    En deze mensen hebben dan een zeer dikke vinger in de pap wat betreft het voer dat de gemiddelde nederlander eet....

    • Leuk 1
  7. Misschien is dit onderwerp al aan bod geweest, ben hier een tijdje niet geweest. Maar wilde dit artikel toch graag even delen. Gewoon. Daarom.

     

    We beginnen op Spitsbergen, een poosje geleden. In 1630 werden acht Engelse zeelieden hier per ongeluk achtergelaten, zonder enig rantsoen. Ze bouwden een shelter, gingen jagen en vissen en toen ze een jaar later werden ontzet, verkeerden ze in uitmuntende gezondheid. Een Nederlandse expeditie werd geïnspireerd door deze stunt en dropte twee groepen in het gebied; één op Spitsbergen en één op Jan Mayen. De Hollanders waren ervan overtuigd dat ze het nog veel beter zouden doen dan die Britten als ze ‘goed gevoed’ waren. En dus kregen ze kisten vol brood, meel, geplette granen voor pap en ingemaakte groenten mee. De Spitsbergengroep at alleen van het meegebrachte geciviliseerde eten. Na vier maanden peigerde het eerste groepslid, de overigen stierven allemaal in maand vijf. De groep op Jan Mayen maakte twee ijsberen soldaat, maar bleef het merendeel van de energiebehoefte dekken met de overvloedige Hollandse kost in de kisten. Zij leefden twee keer zo lang; na acht maanden waren ze allemaal wijlen. Nog maar een: in 1743 bleven vier Russische ontdekkingsreizigers per ongeluk achter op Spitsbergen. Ze hadden geen rantsoen. Met provisorische wapens jaagden ze op wild en vis. Na zes jaar werden ze ontzet. Drie waren in perfecte conditie, één man had een ongeluk gehad bij de jacht en was na vijf jaar invalide te zijn geweest gestorven.

     

    De Nederlanders hadden net zo veel of meer energie tot hun beschikking als/dan (speciaal voor Willem, grapje) de Britten en de Russen. Brood, daar zit wat in, werd die arme stakkers toen ook al ingepeperd.

     

    Fast forward naar 1944. Ancel Keys, die toen nog nuttige gecontroleerde experimenten deed in plaats van veredelde astrologie (epidemiologie), deed het beroemd geworden Minnesota Starvation Experiment. Keys recruteerde 36 jonge dienstweigeraars. De eerste 12 weken aten zij vorstelijk en zo veel ze wilden: vlees, vis, eieren, kaas, bonen, brood. In totaal ongeveer 3200 kcal per dag. Maar op 12 februari 1945 werden de jongens op een radicaal rantsoen gezet. Twee maaltijden per dag, mager en met de nadruk op aardappelen, kool, volkorenbrood en macaroni. Ze kregen marginale hoeveelheden dierlijk eiwit. Gemiddelde energie-inname: 1570 kcal per dag.

     

    Het was een ramp. De jongens werden lethargisch, hadden het voortdurend koud, verloren hun spierweefsel, kregen oedeem en leken op concentratiekampslachtoffers. Ze ontwikkelden allerlei psychiatrische stoornissen. Ze dachten uitsluitend aan eten. In het wild zouden ze ondanks die 1570 kcal/dag een wisse dood zijn gestorven. Het onderzoek was niet voor niks, want Keys stelde vast hoe veel westers eten een mens nodig heeft om te kunnen blijven leven en functioneren: de zogenoemde Keys Ratio.

     

     

     

    Maar… eind jaren ‘60 deed de Britse onderzoeker John Yudkin (één van mijn grote helden) een gelijksoortig experiment. Hij zette 11 proefpersonen op een voeding van vlees, vis, eieren, boter, kaas, room en groenten. Ze kregen ongeveer 50 gram koolhydraten per dag en hun gemiddelde dagelijkse energie-inname was 1560 kcal. Hen verging het heel anders. Beter. Ongeveer zoals het de jagende expedities verging. Ze verloren vet, maar behielden spierweefsel, ze waren energiek en goed gemutst en ze ontwikkelden geen psychiatrische stoornissen.

     

    Enzovoort.

     

    Hier verder lezen: http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/10/11/brood-daar-zit-wat-in-%E2%9C%9D/

    • Leuk 2
  8. hoezo moeten alle poedermelkfabrieken DOOD?

    vindt dat het niveau met de dag daalt van het forum ,er komen steeds meer van die hersenloze bij.

     

    Inderdaad, een wat baude stelling ;) maar wat doen de Nestle's en co van deze wereld? Melkpoeder neerzetten als een alternatief voor borstvoeding. Melkpoeder is geen alternatief voor borstvoeding. In de verste verte niet. Het is een noodmiddel als je het echt niet voor elkaar krijgt, dan is het fijn dat het er is. Met speciale melkpoeder kan je je kind van zijn krampjes helpen. En van zijn honger. En van allerlei allergieen. En melkpoeder beschermt je kindje door een of andere soort vezels waar wij van wc-eend adviseren wc-eend (Nutrilon geloof ik) onderzoek naar hebben gedaan met zeer in twijfel te trekken resultaten, die als waarheid worden aangeprezen op de verpakking.

     

    Ze hebben het voor elkaar dat er proefverpakkingen melkpoeder in de tasjes zitten die je bij de vk krijgt. Met folders erbij waarom melkpoeder een goed alternatief is, voor als de borstvoeding zoooo zwaar is. Want ja, met drie maanden wil je er ook wel weer eens uit, of je moet weer werken... Met informatie hoe je je borstvoeding kan afbouwen. En oh ja, er is melkpoeder voor kinderen tot vier jaar, terwijl die dat ECHT niet nodig hebben. Melkpoeder is koemelk met elke levende cel eruit, het verzadigd vet eruit, met ongezond plantaardig vet erbij + wat kunstmatige vitaminen. Bovendien is borstvoeding meer dan voedsel alleen.

    In borstvoeding zit goed verzadigd vet, voor de hersentjes. In poedermelk niet. Je baby bouwt er een goede darmflora en immuunsysteem mee op, waar ie zijn hele leven voordeel van heeft. In poedermelk vindt je dat niet. Nee, ook niet als het op de verpakking wordt geclaimd. Enzovoort. Ze hebben het wel goed voor elkaar, bijna iedereen vindt flesvoeding prima. Zonder te weten wat ze in godsnaam in het lijfje van een pasgeboren baby stoppen. De reclame zegt dat het goed is, toch?

    Maar goed, de meeste mensen vinden ikea een leuke dagbesteding en idols een leuk tv-programma.

     

    En oh ja: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nestl%C3%A9#Flessenvoeding

     

    Deze hersenloze wilde dit toch nog even kwijt.

  9. Babyvoeding kan je prima zelf maken. Geen nestle en friso voor nodig.

     

    http://www.westonaprice.org/childrens-health/recipes-for-homemade-baby-formula

     

    Okee, moet je wel vriendjes zijn met de bioboer ofzo :)

     

    Maar anders dan haal je toch elke keer als je langs de winkel gaat drie pakken? De gemiddelde mens komt volgens mij drie keer per week in de supermarkt. 10 pakken per week haal je dan zonder problemen. Sowieso hoef je ze die rommel niet te geven tot ze drie zijn. Informeer jezelf. Of bestel gewoon bij biobim. Joannusmolen.nl. Ja, dat is ook op enig moment op maar omdat AH het niet meer heeft, is er nog weinig aan de hand. Oh ja, het overgrote deel van de vrouwen geeft die poeder niet uit medische noodzaak maar uit gemak. Geef gewoon borstvoeding en dood aan de poedermelkfabrieken.

  10. Lijkt me erg interessant, benieuwd wat het boek kost. Maar het lijkt me er eentje voor bij de verzameling. Ik heb hem ook wel op TV gezien it's not easy being green. Ga ik online eens opzoeken.

    Wel luxe hoor een hele vierkante kilometer, grom, ik heb maar 150 vierkante meter.:(

     

    Nou, dan heb je hier meer aan ;)

     

    Het is inderdaad een heel leuk boek om allerlei ideeen op te doen. Helemaal eens met de recensie: je moet het toch uiteindelijk gewoon zelf proberen. Heerlijk boek tijdens lange winteravonden, om te bedenken wat je gaat doen als het straks weer beter weer is!

  11. Je kan je baby ook op de rapley-manier leren eten, gewoon zelf laten klooien met zacht fruit, stukjes brood, stukken groenten enzovoort. Scheelt heel veel geld & gehannes met ongezond potjesvoer en je kan zelf ook lekker eten tijdens het eten in plaats van een baby te voeren die eigenlijk alleen geïnteresseerd is in zijn eten op jouw gezicht te smeren.

    Verder is het geven van allerlei melkjes tot het derde levensjaar (liefst langer, volgens Nestle) echt onzin. Die van ons kregen het na het jaar niet meer en achteraf is dat nog langer dan ik nu zou doen. Voor gevreesde tekorten kan je naar mijn idee beter investeren in een goede kindervitamine, van solgar bijv.

  12. koek/gebak/snoep ik maak het lekker zelf ;-)

     

    Groet Jolanda

     

    Hier ook :) Gisteren nog een citroentaart gebakken, geen werk en zalig. Kost me iets meer dan 2 euro, bijna alles biologisch. Bij de supermarkt (met dubieuze e-nummers en kunstmatige citroensmaak) zou ik 6 euro kwijt zijn, bij de bakker het dubbele gok ik. Wat nou duur.... :o

  13. Je hoeft natuurlijk ook niet alles bij de supermarkt te kopen. Als ik naar de boer ga, haal ik 12 eieren, vier kilo appels, een kilo wortels en vijf kilo frietaardappels voor vijf euro ofzo. Okee, de wortels zijn niet brandschoon en de aardappels moet je wat dikker schillen maar het scheelt de helft. Verder koop ik dingen die ik veel gebruik in de aanbieding. Maak veel zelf en koop niets kant en klaar. Meel haal ik, of bestel ik bij een molen. Kruiden komen deels uit eigen tuin, of van de griekse groothandel. Sommige dingen koop ik in bulk. Als het biologisch vlees voor de helft is koop ik meteen heel veel.

    Brandnetels, bramen, vlier, rozenbottels en 100-en andere dingen zijn gratis.

     

    Koek, snoep, voorgebakken spul, suiker, melk... allemaal geen eerste levensbehoefte.

     

    Eet wat meer zoals je (groot)ouders, wat meer uit de buurt... Boer blij, portemonnee blij.

     

    Ik zal niet ontkennen dat prijzen stijgen, maar als ik zie wat en hoeveel de gemiddelde persoon afrekent snap ik niet wat er hier nu altijd zo geklaagd wordt.

  14. Zou zekerheidshalve wel nieuwe deksels aanschaffen dan. Je kan de deksels hergebruiken maar niet eindeloos. Als er met je geweckte spullen iets verkeerd gaat is meestal het deksel de schuldige.

    In boeken over wecken ik heb gelezen dat er potten met inhoud tot 50 jaar oud zonder nadelige gezondheidseffecten zijn geconsumeerd.

  15. Op mijn lijstje staat een ander huis met de mogelijkheid voor:

    -ruimte voor een voorraad kast/ pantry

    -een regenton in de tuin

    -zaden geplant voor groente en fruit

    -fruit bomen

    -kipjes

    (in willekeurige volgorde)

     

    Ik heb een huis met dat alles te koop. Zou je in Zeeland willen wonen? :o

     

    Wenslijstje:

     

    - goede slaapzakken

    - aggregaat

    - een thermo rosa houtfornuis van nordic fire

    - een goed brood kunnen bakken, kom niet verder dan bakstenen

    - nog wat kipjes, helaas hebben twee kuikens het niet gered :(

  16. Jaartje of twee houdbaar meen ik... En uit ervaring kan ik ook vertellen dat een condoom niet het meest betrouwbare voorbehoedsmiddel is. Maar dat kan ook aan de gebruikers liggen :o

     

    Ergens expliciet aan verdienen zou ik echt niet willen. Je gaat toch niet iemand zijn 300-delige tafelzilverset ruilen voor een pak macaroni als iemand geen eten meer heeft, maar nog wel bestek ofzo.

     

    Jolanda, ze zijn leuk!

  17. Als je een berg lappen in je ondergoed stopt tegen het lekken en je laat het een paar dagen lekker broeien is het echt niet meer fris hoor, hoe steriel het ook was. Als het het lichaam verlaat komt het toch in contact met andere bacteriën en buitenlucht.

     

    Overigens zat ik vroegah ook aan de ijzerpillen door overmatig leegbloeien. Echt irritant, want ik had het ook al-tijd koud. Tegenwoordig gelukkig van verlost maar ''natuurlijk'' dus ''kan geen kwaad'' is een beetje kort door de bocht.

  18. Ik zou het echt jammer vinden, heb het namelijk echt heel erg leuk zo met mijn man, de kindjes en mijn doorgaans best te verdragen familie.

    Hoewel ik me ook wel druk maak over superbacterien, het gekloot met de evolutie, religieuze retards en nog tig andere dingen. Dat dat misgaat als we zo doorgaan, daarvan ben ik overtuigd. Maar of dat nu per se op 21-12 moet plaatsvinden, dat geloof ik niet.

  19. Het valt ook op dat bij iedereen die een beetje voor de lol moestuiniert, het dit jaar wel erg rot gaat. In tegenstelling tot voorgaande jaren.

    Ik heb nog speciale bijenbloemzaden aangeschaft, maar uit beleefdheid laat er zich eens eentje zien, maar druk is het niet. Althans niet zoals vroegah.

     

    Pasgeleden sprak ik iemand die een cursus bijenhouden deed bij een imker, hij beweerde dat hem was verteld dat dit niet speciaal door pesticiden zou komen, omdat in de pesticiden iets zit dat insecten weghoudt zo lang de pesticiden het schadelijkst zijn, dus ook de bijen niet aan zou tasten. Ook zouden de volkeren niet gedesoriënteerd raken door gif, maar wellicht door straling.

    Maar goed, de beste man werkte bij de plantsoenendienst en wist ook te vertellen dat het roundup dat ie in het perkje spoot, heus niet zo slecht was voor mijn zoontje die aan de rand van het perkje speelt, en ook niet voor het oppervlaktewater. Eigenlijk nergens voor, want het was zo weinig... Uiteindelijk was de troep die BASF uitstoot een stuk slechter.

     

    Ik heb nog een mail gestuurd naar de gemeente om mijn beklag te doen over het gebruik roundup en suggesties te geven hoe het ook kan. Ik kreeg als antwoord dat ze mijn oplossingen zeker zinnig vonden maar dat uit het oogpunt van geld dit geen optie was. Volgens de andere plantsoenendienstman wordt de gemeente helemaal 'platgebeld' als het onkruidomhoog schiet in mei, en eisen mensen zo ongeveer dat ze met een tank gif langskomen om die 'troep plat te spuiten'. Damn, het overgrote deel van de mensen is zo ongelofelijk achterlijk!

    • Leuk 1
  20. Van de 12 ambachten, het nonolet:

     

    http://www.de12ambachten.nl/nonolet.html

     

    Het Nonolet is het sinds 2003 beproefde waterloze toilet, uitgevonden en ontwikkeld door Sietz Leeflang, stichtingsvoorzitter van De Twaalf Ambachten.

    Het Nonolet is een scheidingstoilet. Dat wil zeggen dat de urine gescheiden van de fecaliën wordt opgevangen. Daar hoeft de gebruiker niets voor te doen: zowel bij zittend als staand gebruik vindt deze scheiding plaats.

     

     

    Het principe van het gebruik van het Nonolet. In dit geval wordt de urine samen met het andere huishoudelijk afvalwater door een helofytenfilter gezuiverd.

     

     

    Het Nonolet draagt niet alleen zorg voor een ontlasting van ons zwaar belaste rioolstelsel – het geeft ons tevens de mogelijkheid om opnieuw plaats te nemen in de natuurlijke kringloop van voedsel en afval, waar ieder levend wezen van nature een plaats in heeft.

    Met het Nonolet bespaart een gezin van vier personen gemiddeld 80.000 liter drinkwater per jaar.

    De inhoud van het Nonolet kan in de gft-fabriek (en ook op de eigen composthoop) verwerkt worden tot hoogwaardige compost.

     

    Maar dit gaat niet echt meer over wasmiddel... :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...