Ga naar inhoud

Boothuisje

Lid
  • Items

    291
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Boothuisje

  1. Haai @Boothuisje,

     

    Zal ik je de volgende keer even mentionen zodra er een nieuwe thema avond gepland staat? >>Dit geld ook voor de andere trouwens!!

     

    Groetjes,

     

    Appelflapje

     

    Yess dat zou heel fijn zijn! aangezien ik nu toch 24/7 op teamspeak ben, kan ik net zo goed even bij de preppers onder ons kijken :p

  2. Ik ben zelf ook een grote liefhebber van kamperen en ben in de zomer niet achter een beeldscherm te vinden.. heb een vakantiehuisje midden in de bossen en ga binnenkort ook nog een keer in het buitenland survivallen. Ook qua bushcraft ben ik veel in het bos te vinden, al was het staatsbosbeheer niet heel blij met me toen ik een verse tak tot lepel had gesneden ;) Ik denk dat ik mij in beide werelden erg goed kan redden hoor :D

    @appelflapje , Damn. Dat wordt afwachten. Maar er komt toch nog genoeg leuks aan, heb vorig weekend btw voor 90% korting op steam ook de alan wake series gekocht :D

  3. Redelijk goedkope wegwerp artikelen zoals mondkapjes e.d.:

    http://www.praxisdienst.nl/nl/Hygiene/Protectiekleding/Operatiekleding/

     

    Wordt tijdens operaties door chirurgen gebruikt, dus deze zijn zeker ook kwalitatief uitstekend voor het verwijderen van kadavers etc.

     

    Hier de handschoenen:

    http://www.praxisdienst.nl/nl/Hygiene/Protectiekleding/Handschoenen/

     

    De wat langere handschoenen ( onderarmen ) staan er als je iets naar beneden scrollt.

  4. Trouwens sommige mensen hebben nou gezegd dat mijn BOB te zwaar zou zijn. Enige tips over wat ik dan beter er niet in kan doen? Dat zou wel op prijs gesteld worden :)

     

    Een BOB is heel persoonlijk, als jij vindt dat het zo goed is dan moet je je BOB gewoon zo houden, en niet dingen eruit halen omdat andere mensen het te zwaar vinden.

    Ik vind het een perfecte lijst, en zou het zo houden. Misschien dat je inderdaad voor die borden een vervanging kan zoeken. ik heb bijvoorbeeld twee mess tins erin zitten, dat zijn zowel bakjes om in te koken, fungeren als borden en als een kom. Drie in een voor minder gewicht. :)

  5. @RJackel , mooie BOB al! Misschien kan je voor die tasjes aan je riem eens kijken naar een koppelriem van de politie. Daar zitten vaak van die handige tasjes aan. Of desnoods een tasje voor om je dijbeen, waar je normaal als soldaat je magazijnen in kan dumpen. Ik heb er zo eentje die normaal voor airsoft daarvoor is, maar je kan er ontzettend veel in kwijt, ook erg handig omdat je daar je rug niet mee belast. :)

     

    Op particulierebeveiliging.nl staan wel een aantal van die tasjes om je riem, misschien de moeite waard om daar even te kijken.

  6. Tsja. Zombies zijn niet realistisch. Zeker niet als wij als prepper zijnde kijken naar welke rampen mogelijkheid zouden kunnen worden.

    Desondanks is het wel erg populair in de media ( zie het veelbesproken the walking dead). Dit kan worden gebruikt als "scenario" om mensen voor te bereiden.

    Want: mensen vinden een aardbeving etc. eng, en de kans dat het gebeurt is toch "verwaarloosbaar klein, dus waarom voorbereiden?" Maar mensen vinden zombies wel leuk, interessant en mysterieus. Hier zouden ze wel voor willen preppen. Dit is in ieder geval naar mijn beleving zo. Ik moet heel eerlijk zijn: ik ben hierom ook begonnen met preppen ( ja, ik was jong, vond het spannend. Nu ben ik serieus) Gewoon omdat het kon, het boekje van Max Brooks gelezen over zombies, the dawn of the dead en [rec] gekeken. Erover praten met vrienden van "hoe zou jij het doen?".

     

    Blijft gewoon leuk om over te discussiëren, deels omdat je het als serieus kan opvatten voor iets anders, deels omdat je er gewoon een lolletje over kan hebben.

     

    Mijn idee ( ik moet on topic blijven hé): de trappen kapot maken zodat ze niet omhoog kunnen komen, en daar alles maar uitzitten met mijn voorraad want die dingen verhongeren ook, toch?

  7. hoeveel km zijn jou portofoons? want ik heb aleen porto's van 15 km (MAximaal gevonden en die zijn heel zeldzaam) ken jij portofoons van 40 km ofzo

     

    Dat bedoel ik te zeggen. Voor dat bereik tegen die prijs lijken die walkietalkies veel te mooi om waar te zijn. Die waar ik mee werk zijn dacht ik 5km mits perfecte omstandigheden.

  8. ik heb zelf de walkietalkie set van de lidel 8km bereik en 8 karnalen:D

    en dat voor 24 euro ook heb ik een klein zonnepaneeltje om ze op te laden

    ik denk dat ze handig zijn voor communicatie wanneer de pluris uitbreekt

     

    8 km is niet haalbaar. Héél misschien op een volledig vlak veld, zonder gebouwen, obstakels etc. onder perfecte weersomstandigheden. Ik werk elk weekend met professionele portofoons, die per stuk zo'n kleine 300 euro zijn. Zelfs bij deze dingen is er erg veel storing onderling. vooral beton houdt veel van het geluid tegen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...