Ga naar inhoud

de eekhoorn

Lid
  • Items

    124
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door de eekhoorn

  1. Babyvoeding kan je prima zelf maken. Geen nestle en friso voor nodig.

     

    http://www.westonaprice.org/childrens-health/recipes-for-homemade-baby-formula

     

    Okee, moet je wel vriendjes zijn met de bioboer ofzo :)

     

    Maar anders dan haal je toch elke keer als je langs de winkel gaat drie pakken? De gemiddelde mens komt volgens mij drie keer per week in de supermarkt. 10 pakken per week haal je dan zonder problemen. Sowieso hoef je ze die rommel niet te geven tot ze drie zijn. Informeer jezelf. Of bestel gewoon bij biobim. Joannusmolen.nl. Ja, dat is ook op enig moment op maar omdat AH het niet meer heeft, is er nog weinig aan de hand. Oh ja, het overgrote deel van de vrouwen geeft die poeder niet uit medische noodzaak maar uit gemak. Geef gewoon borstvoeding en dood aan de poedermelkfabrieken.

     

    hoezo moeten alle poedermelkfabrieken DOOD?

    vindt dat het niveau met de dag daalt van het forum ,er komen steeds meer van die hersenloze bij.

  2. Ik krijg geen snelkoppeling op mijn bureaublad van de link grrrr:mad: Ik wilde hem doorsturn om uit te printen ik heb geen printer vandaar

     

    je kan de recepten die je lekker vindt selecteren,kopieeren en vervolgens plakken in word en dan heb je een bestandje en kun je dat op usb zetten of mail en daarna uit printen

  3. Ok maar wat als je dan OOK een maandagmorgen product hebt gekocht ?

    denk je dan dat jouw leverancier er dan ook is om iets om teruilen ?

    en waar heb je t over € 165,- tegen nog geen € 20,-

    alle spullen van de Action zijn normaal getest en goed bevonden dus waarom alles de grond in lopen trappen met haha ik kan wel de hoofdprijs betalen.

    best wel simpel hoe sommige mensen hier denken(ik heb geld dus de beste gear en de rest is jammer dan)

     

    mijn spullen zijn van dergelijke gekeurde kwaliteit.

    mocht ik bij toeval een maandagochtend model hebben aangeschaft dan gaat het produkt terug naar de leverancier en krijg ik een nieuwe(garantie).

    daarom test ik uitvoerig direct al mijn spullen die ik aanschaf.

    de keuze die ik maak en als tip meegeef om nu voor dergelijke kwaliteit te kiezen is niet voor iedereen weggelegt denk hieraan budget of gewoon (eigenwijs)

    ligt het aan het budget is mijn tip spaar dan ,dan kan je later ook een kwaliteitsprodukt kopen.

    ben je simpelweg gewoon eigenwijs dan is het inderdaad tijdens een wtshtf situatie jammer dan.

    maar je hebt inderdaad gelijk het verbaasd mij steeds weer hoe simpel mensen hier over belangrijke mischien wel levensreddende zaken zo ontzettend simpel kunnen denken.

     

    mvg de eekhoorn

  4. Hoi,

     

    Ik heb twee weken terug een kooksetje van de Action gekocht. Ik vond het er wel goed uit zien. Aangezien ik niet zo'n groot budget heb leek dit mij een leuke/handige aankoop.

    Ik heb ervaring met coleman stelletjes, van mijn ouders en familie. Toch wilde ik ook iets voor mijzelf vandaag dat ik deze heb gekocht. Het kookstel werkt op gas busjes. Ik ben er verzekerd dat ik het gasbusje goed had aangesloten.

    Toch ging het mis.

     

    Wat alleen een beetje jammer was dat er iets mis is met de aanvoer van het gas. En dat het hele kookstel in de brand vloog zodra ik het ontstak.

    Gelukkig word ik totaal niet paniekerig in dat soort situaties. Dus met de gieter het ding geblust. Echter kwamen er wel vlammen af van zo'n 150cm af,

    dus ik raad iedereen aan die artikel zeker niet te kopen!

     

     

    Foto: GasmatePortableStove.jpg.fb80ed7655d63b9367172cd0fd293adc.jpg

     

    Ik weet niet of het er is, maar mocht dat niet zo zijn. Is het niet handig om een sticky te maken met spullen die je vooral niet moet kopen?

     

    Groetjes,

     

    Appelflapje :o

     

    ik heb het al vaker gezegd GOEDKOOP=DUURKOOP.

    nu heb je nog (geluk) gehad dat je het kan ruilen.

    wat moet je nu doen als je het niet heb getest en het gebeurd in een wtshtf situatie daar sta je dan met je budget gaskooktoestel en dan?

    je kan beter even doorsparen en wat goed spul kopen.

    ik was enige tijd geleden alleen al voor 2 gasflessen 2 x 10 liter+gasdrukregelaar en slang en een 2 pits kooktoestel 165 euro kwijt

    weet ik wel dat ik betrouwbare kwaliteit hebt tijdens een wtshtf situatie..

    nu besparen op dure dingen kan je in een wtshtf situatie duur komen te staan.

    denk daar aan.

     

    mvg de eekhoorn

  5. De stroomstoring in Rotterdam-Zuid is grotendeels opgelost. Van de ruim tienduizend huishoudens die zonder stroom zaten, moet alleen een kleine duizend aansluiting in de omgeving van de Kop van Zuid het nog zonder elektriciteit doen.

     

    De storing begon rond 12:40, waarschijnlijk in een verdeelstation in de Gruttostraat. Met name de wijken Charlois, Carnisse en de Tarwewijk werden getroffen.

     

    Volgens een woordvoerder deden ook alle verkeerslichten in het gebied het niet. Dat gold ook voor de Maastunnel. De precieze oorzaak van de storing is nog onbekend.

     

     

    gelukkig bestaat er oploskoffie en wordt ik weer eens met mijn neus op de feiten gedrukt dat het niet vanzelfsprekend is die stroom.

    gelukkig ben ik voorbereid op dit soort situatie's.

     

    mijn dank is groot preppers.nl

  6. Na de de grote klap, en je hebt het overleeft. maar alle ruiten zijn uit je huis, wat te doen, of hoe voor te bereiden?:confused:

    nu vast luiken maken en plaatsen of glas in voorraad nemen?:confused:

     

    Deerhunter

     

    ik hen een rol van dat gewapende steigerfolie staan oersterk en uv bestendig watervast ect.

    rolletje kost nog geen paar tientjes altijd handig

     

    http://www.argos.nu/bouwnijverheid/folie/ldpe-gewapend-steigerfolie

  7. Jazeker! Zo'n brandje heb ik ook al gehad, maar in een grote waxine-cup met 3 turbo-lontjes (gemaakt uit paperclips, zie foto 1 posting hierboven). Alle koolwaterstoffen (Zippo {light petroleum}, benzine, diesel, petroleum, lampolie, waxine, kaarsvet , lampolie, polyethyleen wassen tot plastics als polyethyleen en polypropyleen) hebben een vlampunt. Google: vlampunt. De genoemde reeks heeft een oplopend vlampunt, d.w.z. de temperatuur waarbij de genoemde stof vlam kan vatten door een spontane "flash-over". Explosieve gassen ontstaan alleen bij de genoemde plastics (bv. etheen uit polyetheen). Bij de andere genoemden is het de stof zelf die vlam vat. Je zou dus moeten zorgen dat de temperatuur van de gebruikte koolwaterstof NIET boven het 'vlampunt' komt. Bij lampolie is dit niet mogelijk door de constructie van het olielampje, maar bij waxine/kaarsvet is dit wél mogelijk door branders te groeperen, meer lonten in één houder en/of het gebruik van een 'turbo-lont' zoals ik heb beschreven. De truc is dus om de brandstof zelf koel te houden. Ik denk aan de plaatsing van een ondiepe schaal met wat water onder de turbo-brander of groep waxine lichtjes. De temperatuur zou dan beneden de 100' celcius moeten blijven en dit is lager dan het vlampunt waarbij de 'flash-over' (Google: flashover) van de vlam naar de (gesmolten) waxine/kaarsvet kan optreden. Ik heb het zelf nog niet getest maar het werkt beslist!

     

    Overigens heb ik gevonden dat de kaarsvet/waxine (turbo) branders zéér economisch zijn, zéér zuinig. Niet geschikt om 1 L water snel aan de kook te brengen, maar wel om vooral lang te sudderen van gerechten die reeds op kooktempeatuur zijn (rijst, ed.), een kopje water aan de kook te brengen of een eitje te bakken. Zij zijn een welkome aanvulling op uw butagas- of spiritus brander.

     

    @vheeswijk (chemicus)

     

    is het dus nu mogelijk een brood te bakken op de manier die je op youtube ziet met theelichtjes zonder gevaar kan dit binnen? of moet dit echt buiten?

    graag hoor ik wat tips vheeswijk

  8. @de eekhoorn. Punaises geloof ik. Je kunt ook een stuk ketting gebruiken. Zelf gebruik ik twee smalle metalen hoekverstevigingsijzers. Het gaat er om, dat de warme lucht in de buitenpan helemaal rondom de binnenpan kan stromen, dat is de truc en die kun je op verschillende manier uitvoeren.

     

    inderdaad die hoekverstevigings ijzers die zijn perfect volgens mij stabieler dan punaises.

    die heb ik nog wel ergens liggen scheelt weer eurotjes :)

  9. @vheeswijk. Allereerst wil ik graag opmerken, dat ik heel veel van je leer. Dank je wel daarvoor!

     

    Een tijdje geleden zette iemand een schitterend filmpje op de site van een Duitser die brood bakt op waxinelichtjes;

     

    http://www.youtube.com/watch?v=x5c8QtDXgoQ

     

    Ik heb meteen alles aangeschaft om bij een shtf ook brood te kunnen bakken op waxinelichtjes, maar het nog niet uitgeprobeerd. Een aantal van ons heeft dat wel gedaan. Twee preppers kregen notabene brand! Dat staat nog ergens op de site. Ik vroeg ze toen hoe dat kwam. Een van de twee had van de brandweer te horen gekregen, dat er een explosief gas kan ontstaan als je teveel waxine lichtjes dicht bij elkaar zet. Ik snap daar geen fluit van. En dat is jammer, want ik wil het graag in de herdruk van mijn boek vermelden, maar als het link is.... Zou jij me kunnen uitleggen hoe dit werkt en wat ik er tegen kan doen? Alvast heel erg bedankt! hg Dick.

     

    dat is echt een super flimpje met dat broodbakken met waxinelichtjes ga binnenkort ook is deze spullen aanschaffen.

    wat gooit die man nou in die pan voordat die die kom met meel erin zet ?

  10. Alleen probleem is ,alles nogal lastig te testen want dan moet je onnodig dieren gaan vangen ,wat in Nederland a .verboden is en b. er al genoeg onnodig wordt afgeslacht..

     

    ik heb een tip voor je.

    een levende kip kopen bij een boer is niet verboden in nederland

    doe dit eerst en verwerk je kip dan van a naar z.

    praat daarna pas over vallen en fuiken.

    • Leuk 1
  11. Voor mijn gevoel raakt het overzicht zoek, en worden er soms dubbele topics gestart. Maar je zou ook kunnen redeneren dat een enkel topic voor edelmetaal juist ervoor zorgt dat je niks meer kunt terugvinden. Daarom nogmaals, ik geef een aanzet, vindt de rest het geen goed idee dan is mij dat ook best. We kunnen de meningen peilen, misschien is het een idee om er in elk geval een zekere structuur in aan te brengen, door bijvoorbeeld een topic alleen voor goud-gerelateerd nieuws, en een over zilver, en een over feiten en cijfers, enzovoorts.

     

    het idee is erg leuk.+1

    maar om nu alle edelmetaal onderwerpen te proppen in een topic lijkt mij averechts te werken.

    wordt een onoverzichtelijk rommeltje-1.

    zie het maar als dat heel het forum door elkaar heen gaat praten je ziet door de bomen het bos niet meer.

    als er nu een topic of onderwerp dubbel is wordt het verplaatst door de mod's van het forum werkt perfect.

    dus mijn mening is het wiel is al uitgevonden

  12. Kennelijk heb je niet zo'n ontwikkeld voorstellingsvermogen.

    Denk je nou echt dat ik in een kamer met kolendampen zit?

    Wat voor kwalijke dampen komen er van kruiken en stenen af dan?

    Heb je er wel eens aan gedacht, dat alle dingen die je om je heen ziet, eerst theorie zijn geweest?

    Een ontwerp in het hoofd van iemand met fantasie en doorzettingsvermogen, tegen de stroom van negativiteit in?

    Dat kan niet. Dat mag niet. Dat hoort niet. Dat bestaat niet. Dat is theorie. Dat hebben we nog nooit zo gedaan. Daar heb ik nog nooit van gehoord.

     

    Blablalblabla.

     

    Hoe vaak ik dat niet gehoord heb.

     

    Met andere woorden, kom met iets constructiefs, of laat me met rust.

    Ik heb geen zin om mijn energie te verspillen aan azijnpissers.

     

    ik reageer gewoon op een vraag die jij stelt.

    en niet gelijk op je teentjes getrapt zijn als ik een mening heb.

    het gaat hier om voedsel conserveren in dit topic en dat werkt niet door kolen,verhitte stenen petroleum en kruiken.

    ik wens je in ieder geval veel bouwplezier toe knutselsmurf

  13. http://www.peppersrus-forum.nl/viewtopic.php?p=1142

     

    Zoals in de link hiervoor. Een praktijk-voorbeeld.

     

    Hierboven had ik het over een houtfornuis. Die staat bij mij in de kamer.

    Dan heb ik ook nog een gasfornuis in de keuken. Daarboven komt een dergelijke kast, met ventilatie, gebruik makend van de warmte van het fornuis.

    Dat is een Rayburn, die ook zorgt voor de verwarming en warm water.

     

    [ATTACH=CONFIG]2684[/ATTACH]

     

    Hoezo?

     

    je vroeg zelf wat ik van je zelfbouwplan vindt.

    theorie en praktijk zijn twee verschillende dingen.

    ik vindt je plan waardeloos.

    je gaat toch geen voedsel conserveren doormiddel van je voedsel in dampen van kolen,petroleum voorverhitte stenen of kruiken allemaal weer theorie verhalen.

    dat gasfornuis is trouwens wel een mooi dingetje

  14. Er zijn diverse soorten "machines" te koop voor het drogen van voedsel. Nu zoek ik eigenlijk iets dat ik zonder stroom + binnen kan gebruiken.

    Ik heb hele mooie apparaten gezien zonder stroom die gebruik maken van het natuurlijke principe dat warme lucht opstijgt, echter deze drogers worden "gevoed' door direct zonlicht.

     

    Bestaat er een droogkast die ik kan toepassen op bv een zolderkamertje waar er dus geen gebruik kan worden gemaakt van direct zonlicht of 220V (omdat ik in principe een droger wil die ook off grid te gebruiken is)?

     

    groet

     

    Roel

     

    het antwoord beste roel is helaas nee.

    ik ben mij ook al een tijdje geleden gaan verdiepen in het concerveren van voedsel(goed topic trouwens)

    in de eerste instantie ging mijn voorkeur uit naar wecken in een impulsieve actie 40 weckpotten gekocht bij de ikea maar na mij wat meer verdiepd te hebben in het wecken bleek het toch beter te zijn om het niet te doen.

    het voordeel bij wecken was vroeger dat ze niet beschikten over een vrieskist en als je nu een groententuin heb kun je er ook je voordeel mee doen maar zeg nu zelf ik kocht laatst bij de bas van der heijden 3 potten bonduelle groenten voor 1 euro(hamsteren) en gister een complete ravioli maaltijd in blik voor 69 cent.

    in deze moderne tijd is het voor mij dus voordeliger om een voorraad blikken te kopen dan zelf te wecken.

    toch vond ik het zonde omdat ik altijd meer koop dan wij op kunnen mischien hebben de meeste daar wel last van dat je een grote zak aardappels of uien haalt en je 3 weken later een flink aantal weg kunt gooien.

    dat moest anders dacht ik toen ben ik me gaan verdiepen in het drogen en dat werkt werelds kan ik je zeggen

    alles is te drogen van sinasappels tot banaan je noemt het maar op en het kan gedroogd worden.

    de apparaten die jij hebt gezien dat zijn droogkasten met verschillende lades in een open systeem dat de warme lucht erin gaat en er boven weer uitgaat,deze werken zonder stroom ik heb daar diverse negatieve verhalen over gelezen ivm de bacterien en droogtijd.

    kijk bij concerveren van je eten in dit geval drogen moeten we wel wat hygiene regeltjes in acht nemen ik adviseer je daarom ook om gewoon een droogautomaat aan te schaffen die werkt op stroom bij drogen is het belangrijk dat een banaan anders kwa temparatuur en tijd moet worden gedroogd dan een aantal strips beef jerky bij zo een droogautomaat zit een regelbare temparatuur en een tijdschakelaar(kookwekker)

    als je goed hebt gedroogd kun je jaren lang sinasappels(schijven)champions uien en noem maar op bewaren.

    wil je ze weer consumeren dan moeten we ze weer terugwellen dat betekent simpel gezegt het water terug geven aan de sinasappel dus gewoon 4 uur lang laten weken in een bak met water,als je dat droogproces goed hebt gedaan krijg je de huidige vorm smaak en structuur weer terug zoals je het de eerste dag in de droogautomaat erin stopte.

    spruitjes en sla gaan niet zo heel goed want als je dat terugwelt krijg je een soort snot:(

    mvg de eekhoorn

     

    hier een linkje waar ik mijn droogautomat vandaan heb http://huishoudwarenhuis.wohi.nl/accessoires/keukenhulpen/bomann-dr435cb-droogautomaat-vlees-fruit-groenten-etc#

  15. wie kan mij helpen aan de naam van een korte film/documentaire op youtube over een amerikaans gezin (man,vrouw,zoon van 15 of zo) die na een grote griepgolf L.A. moeten verlaten

    omdat alles uit elkaar valt. ze proberen naar familie te gaan in ohio geloof ik en uiteindelijk komen ze daar. jaren later snijd die man in zijn hand en sterft omdat er geen anti-biotica meer is.

     

    het was dacht ik een docu gemaakt in opdracht van FOX

     

    alvast bedankt, odessa

     

    ben geen mod maar denk dat je dit beter in de koffiekamer kan vragen

  16. Ik ben benieuwd hoe mensen in een SHTF situatie de deur uit gaan? :confused:

    de BOB en BOV zie ik wel staan op het forum maar niet de kleding en de PBM's :p

     

    Ik zelf heb mijn lijst zo neer gezet: (van top tot teen)

    Mijn doel is om mensen te weerhouden/afteschrikken van een aanval op mij! :o

    maar in WCS zal dit bescherming bieden. :rolleyes:

     

    Ik weet dat er veel/vaak staat om niet in Camo te verplaatsen. Ik ga dat wel doen (Mijn doel is om mensen te weerhouden/afteschrikken van een aanval op mij!)

    en zal dus mijn professionele outfit pakken (Helaas niet totaal IVM inleveren spullen einde dienst (Scherfvest) maar close kom ik wel)

     

    - Helm Keflar (FR model - CCE) (of mijn baret)

    - Bivac muts (CCE)

    - Uniform (CCE)

    - Scherfwerend vest met trauma plaaten (Voor en achter) (NLD - DPM)

    - Combat vest (FR - CCE)

    - Holster (Medium - CCE)

    - Combat kisten (Ligt gewicht)

     

    ik hoor graag feedback en of kritiek.. ;)

     

    Gr D.S.101

     

    @Mr. Gold - Als er al een topic bestaat (in deze vorm) graag door verwijzen BvD.

     

    ik denk zelf dat het onverstandig is om je zelf zo te kleden.

    want je moet je is voorstellen als alle communicatie wegvalt en burgers zien jou zo lopen om de 7 meter wordt je aangesproken of je wat weet want ze denken dan waarschijnlijk dat je een beroeps-militair bent.

    dit kost je alleen maar tijd en in tijden van crisis zijn mensen gespannen/bang enz dit zal alleen maar in je nadeel werken.

    en niet te vergeten dat onze nederlandse krijgsmacht door de straten heen trekt en als die je zien dan ga je gewoon op je knietjes en krijg je een mooie tyrap om je polsen.

  17. Kan sneeuw aanbranden?

     

    het antwoord is nee.

    sneeuw kan niet aanbranden wel kan je pan aanbranden sneeuw zelf kan verdampen.

    De juiste techniek van het sneeuwsmelten tijdens een crisis

    Doe eerst een laagje water in de pan zodat deze niet droog kookt. Doe dus niet in 1 keer een hele klomp sneeuw in de pan maar smelt eerst een beetje en voeg geleidelijk meer sneeuw -in kleine hoeveelheden- toe. Als je wel veel sneeuw in de pan doet, zal het onderste gedeelte smelten maar wordt dit water vervolgens geabsorbeerd door de koude sneeuw erboven. Er ontstaat een holte tussen pan en sneeuw. De pan kookt droog en verbrandt.

    Eventueel kun je de sneeuw eerst tot een vaste massa kneden voordat je dit aan de pan toevoegt, het smelt daardoor efficiënter (maar je krijgt er wel koude handen van).

    Uiteraard smelt je sneeuw zoveel mogelijk met de deksel op de pan, om brandstof te besparen.

    Het water dat uit de sneeuw ontstaan is moet nog even doorgekookt worden om het water goed te ontsmetten.

    Smelt en kook in één moeite door voldoende water om de thermosflessen te vullen, zodat er ook 's nachts drinkwater is. In winterse omstandigheden heeft het geen zin om gewone veldflessen te vullen, deze bevriezen toch weer.

    • Leuk 1
  18. beste medepreppers.

     

    Ik wilde vanmorgen wel eens wat testen nu het flink heeft gesneeuwd kan dat

    gewoon een pannetje met verse sneeuw en dit even laten koken

    het resultaat iets meer dan een liter heerlijk natuur water.

    P1151770.jpg.227c1ee1eb75c684a37cbc5dbeb56716.jpg

    P1151771.jpg.44d97722d710cb9f815a1ed0d11be5d9.jpg

     

    mocht er tijdens een wtshtf geen sneeuw aanwezig zijn dan raadt ik je aan om een hoeveelheid water te hebben in fles.

    mvg de eekhoorn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...