Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/10/21 in alle zones

  1. In tijden van voedsel crisis dien je als bezitter , bewerker van een groenten tuin alert zijn op figuren die zelf niet de moeite namen om te preppen , of zelfvoorzienend te worden. Die zouden het begrijpelijker wijs gemunt kunnen hebben op het resultaat van uw tuinieren . tijdens een bliksem aanval zouden uw appels gejat kunnen worden en uw kolen gerooid. Dit komt omdat het voor iedereen duidelijk is dat een appel of een peer of een rode bes of een boerenkool eetbaar is ... Mensen , zelfs mensen die honger hebben hebben nog wel een vorm van zelfbehoud , ze realiseren zich dat omdat ze al zo verzwakt zijn dat iets giftigs eten onmiddellijk hun dood kan betekenen en zullen het bij twijfel laten staan of er niet eens aan denken dat die plant wellicht eetbaar is. Welnu wat zijn planten die eetbaar zijn maar niet direct opgemerkt worden als eetbaar. allereerst planten die niet netjes in rijtjes staan , kwekers van kolen plaatsen die altijd netjes in rijtjes . dat moet niet zo geeft u aan dat er zorg en tijd is besteed aan het zoeken van een goeie plek voor die desbetreffende plant , als die plant zo verder geen sier waarde heeft voor uw tuin . kan men er dus vanuit gaan dat eetbaarheid een motivatie was van u om de plant te plaatsen. Laat het er dus uit zien alsof het volstrekt willekeurig is dat die plant daar groeit . iemand met geen of weinig kennis van planten zal denken dat het onkruid is . Plaats er geen bordje bij met de naam van de plant dat wekt weer de indruk dat er iets speciaals mee aan de hand is . zorg dat u de plant kunt herkennen in elk groei stadium van de plant. Laat als de plant geplukt is , of ontdaan van zijn vrucht zaad of noot geen resten achter , anderen zullen zien dat er van de plant gegeten is en zullen het ook gaan doen. planten die ervoor in aanmerking komen om in uw eigen tuin gecultiveerd te worden als nood voedsel of op een andere clandestiene plek ( guirilia farming ) kunnen het best gezocht worden uit zaad banken van andere plekken op aarde of van heirloom seeds, vergeten groentes en kruiden , die zijn immers ook eetbaar als nood aan de man komt . knol gewassen die men hier niet kent zijn goed , het eetbare gedeelte is niet te zien boven de grond . Of zoek met behulp van google naar rare and exotic seeds. flink zoeken en je komt van alles tegen . doe je best als het water aan de lippen staat zal iedereen weten dat paarde bloemen eetbaar zijn en madeliefjes ook . maar de planten die u zult kweken heeft nog nooit iemand van gehoord.
    1 punt
  2. Goedemorgen, De schuur zal eerst gebouw worden. De fundering staat er al. Dan zal aan de binnenkant van de schuur een kleiner gat gemaakt worden waar de sandwichpanelen in komen. Het zal geen bunker worden maar een plek waar de opslag kan zijn. Alles wordt verstevigd met drukkokers aan de bovenkant. Hier komen uiteindelijk weer panelen op met een laagje beton. Het geheel is draag krachtig genoeg om erop te staan. ( zelf jaren in de bouw gewerkt en ervaring met constructies/ tegendruk etc) Alles zal in een L vorm gebouwd worden en er zal een kruipluik gat gemaakt worden om erbij te kunnen. Als ik ermee bezig ga ( einde zomer) zal ik proberen iedereen op de hoogte te houden
    1 punt
  3. @JJ&A dat is het enige wat me doet twijfelen, in het zuiden van Spanje kun je een moestuin bijkans wel vergeten ivm de hitte en water gebrek. of je moet rond 1 vd rivieren gaan zitten die naar de kust lopen. wel heb ik weinig behoefte om tzt nog veel te moeten doen als ik er eenmaal ben. ik ben meer van de voorraden opbouwen en wat kippen enz enz. het inkopen van voedsel hoeft niet zo duur te zijn in Spanje, maar je moet het kunnen bewaren. daarom koop ik tzt een all american pressure canner. ik had een T3 omgebouwd tot camper waarmee ik eerder op vakantie ging, maar ga nu al jaren met de caravan omdat mijn partner meer ruimte wil. als het je lukt zou ik zeggen rij er heen zodra het kan. Corona moet je enkel bang voor zijn als je zelf niet instaat bent om afstand te houden.
    1 punt
  4. Klopt Greener. Maar gezinnen die vier kinderen hebben is het verdomd fijn als je z'n machine hebt. Zou als het niet anders kan ook mijn onderbroek in een beek wassen maar in een beschaafde sociale wereld als de onze is dit toch een onderdeeltje wat bijna niet te missen valt.
    1 punt
  5. Mijn ervaring met die afbakbroden is dat ze heel snel gaan schimmelen, soms al voor de THT (dan ga ik terug naar de winkel). Ik zou ze zo koel\donker\droog mogelijk bewaren en als je er nog over hebt tegen de THT in de vriezer doen. Verder even de opmerking dat die afbakbroden goedkoop lijken, maar de energie die het kost ze af te bakken moet je ook meerekenen.
    1 punt
  6. 60 cent een afbak brood kost niet zo heel veel inderdaad maar als je nog goedkoper wil zou het misschien een optie zijn om zelf te gaan bakken. bloem water gist beetje zout een ei . en dan heb je 2 broden die meer vullen dan de broden in de winkel. het enige wat je dan vers zou moeten halen is de ei ( ps alleen goedkoper als je een bak droge gist haalt bij de toko turks bv 1,25 per bak in de supermarkt veels te duur ) je kunt ook zonder ei maar ik vind dat gewoon lekkerder alleen een oven een vorm of rek met met bakpapier nodig
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...