Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/16/15 in alle zones

  1. Afgelopen weken heb ik met een vriendin die langskwam samen mijn 2e leemoven gebouwd, hier het verslagje. Een slechte lemen muur die vervangen moest uitgebroken Leem voor hergebruik opgeslagen in kuupzak Leem laten weken in badkuip randje uitgegraven voor fundament oude stenen erin, restje bitumen erop met overschot van bouwstenen voor de nieuwe muur randje gemetseld fundament volgestort met puin betonnen plaat erop Lemen plaat erop, bodem van pizzaoven, hier worden de pizza;s op gebakken ( en brood etc) Mal van wilgentenen gemaakt, kleiballen gemaakt en kleien maar Sorry voor gedraaide fotoos, eeuwig probleem hier, ze staan recht op de PC.. vervolg in volgend bericht.
    2 punten
  2. Ik loop met de gedachten een MIFI router te kopen voor op mijn BOL in Catalunya. Zoals velen weten ligt dit niet direct in een dorp maar midden in de Campo (bergen, platteland). Met iedere smartphone kun te tegenwoordig 3g-4g (wifi) gebruiken om overal ter wereld toch het WWW te bezoeken. Nu zijn er routers te koop waarmee je dus een MIFI (My Wifi) hotspot kunt creëren. Hoewel 4g nog niet overal volledige dekking heeft, zal dit de komende maanden\jaren steeds beter worden ook in Spanje. Ik ben dus van plan om op de finca een MIFI router te plaatsen voor maximaal 32 apparaten\gebruikers gekoppeld aan een flinke databundel (liefst onbeperkt). Heeft iemand ervaring met MIFI, het liefst goede 3g of 4g snelheden? http://www.mifi-hotspot.nl/mifi-routers-4g-lte Graag jullie meningen en ervaringen.
    1 punt
  3. Voor de isolatie met organisch materiaal heb ik stro gebruikt, dat moet je natuurlijk niet in de eerste laag doen, in de kleibolletjes, maar later pas zodat er een massief stuk oven flink heet wordt om later weer uit te stralen. Verderop in de dikke wand doe je pas de isolatielaag zodat de buitenwand koel blijft met stoken en er dus geen warmteverlies is. Ik ga er van uit dat de leem de lijnolie voor een groot deel absorbeert, dit zal dan door weer en wind niet verwijderen, de toplaag misschien wel maar of dat erg is? Maar nogmaals, ik ga het meemaken, dan pas weten we het.
    1 punt
  4. Jij hebt alle tijd om te internetten, te twitteren over wat al die vrijgezellige preppers met die MILF doen wat jij niet mag doen...
    1 punt
  5. Doet me denken aan een mopje die mijn vader vroeger vertelde Hij zei dan dat hij tijdens de oorlog in Arnhem onder de Rijnbrug iemand uit de Rijn zag drinken. Zegt ie tegen hem "Hé, dat moet je niet drinken, dat is vies water". De man zegt hierop terug "was sagst du?" waarop mijn vader dan antwoordde "Mit zwei händen drinken!"...
    1 punt
  6. En ik lees MILF in de titel... wat een teleurstelling!
    1 punt
  7. Het bleek niet helemaal handig zoals wij het deden, we moesten uiteindelijk de vorm van het frame aanpassen voor de gemetselde opening, veel gepiel en gepruts. We hebben later nog een mal van zand gemaakt voor de stevigheid. Volgende oven wordt eerst de deuropening en DAN pas de wilgenmal of meteen een mal van zand, afhankelijk van wat er aanwezig is. Mijn vorige oven heb ik zonder mal gemaakt. Kan ook goed maar dan moet je tussentijds eerst wachten tot alles droog is voor je verder kan. Deze is van 3 jaar geleden, een paar maten kleiner, goed voor 1 pizza, de nieuwe moet 2 of 3 te gelijk kunnen bakken.
    1 punt
  8. Deuropening gemetseld met vuurvaste stenen, afgesmeerd met leem Kleien, kleien kleien, tussendoor een laag met luchtig stro Na de stro weer een laag leem, daarover repen oude jute zakken Oven klaar om te drogen, kleine vuurtjes maken om de binnenkant droog te krijgen en de zon droogt de buitenkant. Deze week moet hij nog helemaal glad gemaakt en geïmpregneerd met lijnolie en terpentine. Het uiteindelijke eindresultaat laat nog even op zich wachten maar zal ik posten tzt.
    1 punt
  9. Potverdorie @Kungfufox, daar ben je me echt nét mee voor!
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...